Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator
Premium:

”Det snortas mycket kokain i Danderyd”

Efter Jens Lapidus framgång med romanen ”Snabba cash” 2006 gör nu tv-serien med samma namn succé på Netflix. 

Under de 15 år som gått har mycket av det som boken handlar om – klasskillnader, gängkriminalitet, utanförskap och knarkhandel – också präglat samhällsdebatten.
”Vi har även integrationsproblem och har nog under perioder haft en för hög invandring på kort tid. Det skapas för stora klyftor, det leder till ökad kriminalitet,” säger Lapidus.

Jens Liljestrand möter författaren för att diskutera utvecklingen i Sverige, Yasin-fallet och hans syn på metoo.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.