Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Som av en händelse

Karin Olsson bläddrar i nyutgiven barnpornografisk manga.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

HD ska när som helst avkunna dom i mangamålet. Då skickar Karl Anderssons

"svenska exilförlag" i Berlin ut en ny serietidning med – porrmanga föreställande pojkar.

 

Recensionsdatum är satt till den 1 april, vilket måste ses som ett subtilt skämt. Det står uttryckligen att tidningen innehåller "tecknat pojksex"; seriefigurerna ska alltså se ut som minderåriga.

Detta kulturuttryck brukar knappast recenseras, men om någon ändå skulle vilja göra det skulle den bisarrt nog behöva frukta barnporrlagen som kriminaliserar att man tittar på fiktiva bilder av det här slaget. Jag har sett de teckningar som fällde Simon Lundström, och bilderna i denna serietidning är minst lika explicita.

 

Karl Andersson är känd för tidningen Destroyer, som stoltserade med sin dyrkan av pojkars skönhet på ett ytterst publicistiskt tveksamt sätt. Det är sannolikt inte en slump att hans förlag lanserar titeln Entartete shota just nu. Tidningen borde förstås inte behöva misstänkas vara olaglig, hur illa man än tycker om denna udda genre, och det gör man. Men fantasier är fantasier, om än i tryckt form.

 

Karin Olsson

karin.olsson@expressen.se