Caroline Ringskog Ferrada-Noli och Liv Strömquist i nya avsnitt av "En varg söker sin pod". Foto: Emil Nordin ExpCaroline Ringskog Ferrada-Noli och Liv Strömquist i nya avsnitt av "En varg söker sin pod". Foto: Emil Nordin Exp
Caroline Ringskog Ferrada-Noli och Liv Strömquist i nya avsnitt av "En varg söker sin pod". Foto: Emil Nordin Exp
Sångerskan Amy Winehouse. Foto: Jim DysonSångerskan Amy Winehouse. Foto: Jim Dyson
Sångerskan Amy Winehouse. Foto: Jim Dyson
Caroline har testat alternativmedicin för att få bukt med sin foglossning.Caroline har testat alternativmedicin för att få bukt med sin foglossning.
Caroline har testat alternativmedicin för att få bukt med sin foglossning.

"Sex, drugs & bulimi"

Publicerad

Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli diskuterar alternativmedicin och filmen om sångerskan Amy Winehouse i säsongspremiären av "En varg söker sin pod".

Lyssna
En varg söker sin pod – lyssna på avsnitt 61

I det 61:a avsnittet av "En varg söker sin pod" resonerar Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli om den urusla svenska sommaren. Liv har kämpat med att förskolorna varit stängda.

– Jag har tvingats umgås med mina barn väldigt mycket. Man älskar dem, det är underförstått, men man är inte så van vid att vara med sina barn under så långa perioder i det västerländska samhället. Man måste göra allt utifrån vad någon annan vill 24 timmar om dygnet, säger hon.

Caroline lider fortfarande av sin foglossning och har fått söka sig till alternativmedicinen för att finna något bot. Nu får hon massage och akupunktur för att komma tillrätta med smärtorna. Den vanliga sjukvården har ingen bot för åkomman. Bland annat beroende på att forskningen om kvinnosjukdomar bedrivs uteslutande på män, säger Caroline.

– Jag blev rekommenderad till en tibetansk munk. Så är det att söka hjälp som kvinna i sjukvården, fortsätter hon.

– Jag är så glad att det finns så få män som håller på alternativmedicin. De män som jag har träffat där kan vara bland de värsta männen i hela samhället, säger Liv.

 

Sedan sist har de också hunnit se filmen om sångerskan Amy Winehouse. 27 år gammal dog hon av alkoholförgiftning efter ett liv kantat av missbruk och ätstörningar – men också en sällsynt konstnärlig begåvning.

– Jag fick panikångestattacker under hela filmen. Jag var tvungen att gå och sätta mig på en egen plats och bara andas. Det säger något om hur bra filmen var, men också om vilken fruktansvärd tragedi hennes liv var, säger Caroline.

– Det är så mycket privat material. Hennes tjejkompis har filmat henne med mobilen när de har varit ute. Det säger något om vår tid, säger Liv.

De pratar också om hennes destruktiva relation till sin pappa och Blake Fielder-Civil, som hon hade förhållande med under flera år. Förutom drogmissbruket led Amy Winehouse också av svår bulimi.

– Något som gjorde det extra nasty var att hennes pappa var så tjock. Han var som en jättetjock gris som bara åt och åt, medan hon svalt, säger Caroline.

Expressen getinglogga
Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Kulturchef: Karin Olsson. Biträdande kulturchef: Jens Liljestrand. Redaktör för idédebatt och reportage: Ida Ölmedal. Litteraturredaktör: Anna Hellgren. Scen- och ungredaktör: Gunilla Brodrej. Kontakt: fornamn.efternamn@expressen.se. Missa inga artiklar – följ Expressen Kultur på Facebook!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag