Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Sex, drugs & bulimi"

Caroline Ringskog Ferrada-Noli och Liv Strömquist i nya avsnitt av "En varg söker sin pod".
Foto: Emil Nordin Exp
Sångerskan Amy Winehouse.
Foto: Jim Dyson
Caroline har testat alternativmedicin för att få bukt med sin foglossning.

Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli diskuterar alternativmedicin och filmen om sångerskan Amy Winehouse i säsongspremiären av "En varg söker sin pod".

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

En varg söker sin pod – lyssna på avsnitt 61

I det 61:a avsnittet av "En varg söker sin pod" resonerar Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli om den urusla svenska sommaren. Liv har kämpat med att förskolorna varit stängda.

– Jag har tvingats umgås med mina barn väldigt mycket. Man älskar dem, det är underförstått, men man är inte så van vid att vara med sina barn under så långa perioder i det västerländska samhället. Man måste göra allt utifrån vad någon annan vill 24 timmar om dygnet, säger hon.

Caroline lider fortfarande av sin foglossning och har fått söka sig till alternativmedicinen för att finna något bot. Nu får hon massage och akupunktur för att komma tillrätta med smärtorna. Den vanliga sjukvården har ingen bot för åkomman. Bland annat beroende på att forskningen om kvinnosjukdomar bedrivs uteslutande på män, säger Caroline.

– Jag blev rekommenderad till en tibetansk munk. Så är det att söka hjälp som kvinna i sjukvården, fortsätter hon.

– Jag är så glad att det finns så få män som håller på alternativmedicin. De män som jag har träffat där kan vara bland de värsta männen i hela samhället, säger Liv.


Sedan sist har de också hunnit se filmen om sångerskan Amy Winehouse. 27 år gammal dog hon av alkoholförgiftning efter ett liv kantat av missbruk och ätstörningar – men också en sällsynt konstnärlig begåvning.

– Jag fick panikångestattacker under hela filmen. Jag var tvungen att gå och sätta mig på en egen plats och bara andas. Det säger något om hur bra filmen var, men också om vilken fruktansvärd tragedi hennes liv var, säger Caroline.

– Det är så mycket privat material. Hennes tjejkompis har filmat henne med mobilen när de har varit ute. Det säger något om vår tid, säger Liv.

De pratar också om hennes destruktiva relation till sin pappa och Blake Fielder-Civil, som hon hade förhållande med under flera år. Förutom drogmissbruket led Amy Winehouse också av svår bulimi.

– Något som gjorde det extra nasty var att hennes pappa var så tjock. Han var som en jättetjock gris som bara åt och åt, medan hon svalt, säger Caroline.