Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ramlar in i Babel

Jessika Gedin med gäster.

Gunilla Brodrej överlever och lyser upp ett helt avsnitt av Babel.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

Babel. It's the shit säger förlaget. Det är det största. Det är galet. Klart jag tackar ja. Min första bok handlar om ett shopstopp och jag sitter på bussen till SVT och funderar på bokens usp. Unique selling point. Jag får egen loge. Torgny Lindgren bredvid. Jag tar en bild på våra namnskyltar, sida vid sida, det enda vi har gemensamt är att vi älskar Norrland och inte använder logen.

Jag sitter festsminkad och småpratar med praktikanter och personal. Jag borde tänka igenom vad jag ska säga i lugnet av min loge, men det känns pretentiöst. De säger att det hela är som att sitta i Jessika Gedins vardagsrum. Men vad tror jag? Jag ska inte sitta, som nationalskalden Torgny Lindgren och Sigge Eklund med sin femte roman. Jag står i min gröna topp och lyser upp. Jag tror inte att Jessika Gedin har hunnit läsa boken, men det har redaktionens Hannah Cederberg, som jag i hemlighet blir kär i.

På slutet får jag vara med och tipsa om en bok. Sigge och Torgny har med sig allvarliga böcker och är briljanta. Jag har med mig "Min galna hage" av Povel Ramel. Det känns både som min livboj och som mitt definitiva sänke.

 

FOTNOT. Programmet kan ses på svtplay.se fram till den 1 juli.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!