Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Radiohusrolig serie med äkta dialoger

Mellancheferna.
Foto: Pressbild

"Cheferna"

Regi: Malin Axelsson, Sveriges radio play (Drama)

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

Inte sedan "Mammas nya kille" har jag haft så roligt med Sveriges radio. "Cheferna" är den första dramaserien i P1 sedan dramatikern Malin Axelsson tillträdde. Hon har skrivit storyline och skådespelarna improviserat fram dialogen. "Cheferna" blir en satir i fem delar om den uppsjö av kvasipsykologiska metoder som används för personlig utveckling. Samt om vår mottaglighet för desamma. Eric Stern spelar den karismatiske barfotakonsulten som svamlar på svenska och engelska när han duperar sina "elever" (Paula McManus, Krister Kern, Shirin Golchin och Per Gottfredsson) på slottet.


Lustigt att just Sveriges Radios korridorer och konferensrum har varit fysisk spelplats för den här serien – SR är ett företag som måste ha rekord i antal chefer per anställd. Kanske är det därför som dialogen låter så äkta. Tyvärr är slutet en dikeskörning. Å andra sidan behövs det inte. Vägen dit är behållningen.