MUSIKKUNGEN. Popikonen Per Gessle gick segrande ur den stekheta drabbningen.. Foto: ANNA HÅLLAMS Foto: Anna Hållams
MUSIKKUNGEN. Popikonen Per Gessle gick segrande ur den stekheta drabbningen.. Foto: ANNA HÅLLAMS Foto: Anna Hållams

Popkungens quizrevansch

Publicerad

Per Gessle eller Nisse Hellberg?

Det var den stora frågan när musikikonerna gjorde upp i ett stekhet musikquiz på Bokmässan i Göteborg.

- Det visste vi redan innan, svarade Nisse Hellberg, när segraren ropades upp.

Att det skulle bli fajt när rockaren från Malmö eller popparen från Halmstad gjorde upp i musikkunskap, visste väl alla. Ett hundratal personer samlades i går eftermiddag på bokmässan för att se de svenska musikjättarna göra upp i den ultimata kampen: Ett gammalt hederligt musikquiz.

- Jag vet att de har tävlat mot varandra förr på internet och då har det varit jämnt skägg, sa journalisten och författaren Sven Lindström, som höll i frågekampen, inför duellen.

Och de två tävlanden fick navigera mellan allt från Johnny Burnette till Daniel Powter innan en slutgiltig segrare kunde utses.

Full pott på Zeppelin

Men till slut stod Per Gessle som solklar quizkung efter att ha bland annat plockat hem full pott när låten "What is and what should never be" med Led Zeppelin spelades.

Och efteråt passade Nisse Hellberg på att be om ursäkt efter att ha kammat hem noll poäng på samma fråga.

- Ja det var lite tråkigt med Led Zeppelin, jag ber om ursäkt för den.

Flytande pris

Priset till segraren då? Frågeledaren var något kryptiskt, men efter att ha konstaterat att hans första idé om att köpa cd-singlar gick i stopet, då de båda artisterna förmodligen redan hade samtliga singlar, tillade han:

- Priset kommer att delas ut om en liten stund. I flytande form.

- Sist jag var med i ett quiz kom jag sist. Så detta var ju trevligt, sa Gessle när Bokantas Bokanta gratulerade.

Expressen getinglogga
Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Kulturchef: Karin Olsson. Vik biträdande kulturchef: Ida Ölmedal. Litteraturredaktör: Anna Hellgren. Scen- och ungredaktör: Gunilla Brodrej. Kontakt: fornamn.efternamn@expressen.se. Missa inga artiklar – följ Expressen Kultur på Facebook!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag