Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Martina på bröllop med Anders och Dominika

Martina, bruden och brudgummen.Foto: OLLE SPORRONG

Korta karlar, moderathumor och ett sagolikt bröllop.

Det nya avsnittet av podcasten Lunch med Montelius bjuder på Bröllopsextra.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

Lyssna på Lyssna på Lunch med Montelius – avsnitt 146

Ladda ner avsnitt
Spela upp i annan app

PODCAST | LUNCH MED MONTELIUS. Martina Montelius har varit på sin goda vän Dominika Peczynskis bröllop med Anders Borg. Hon berättar allt för Gunilla Brodrej under en lunch i city.

– Det var som på bio. De kom ner för en trappa och alla applåderade. Det var väldigt fint allting, säger Martina.

– Några av lyssnarna får inte ihop det här, invänder Gunilla. Hur kommer det sig att ni är vänner?

– Det var för att de ringde och frågade om jag ville vara med och tävla i "På spåret" 2013, vilket för mig var fullständigt oväntat. Först hade de tänkt att jag skulle sitta tillsammans med Ulf Adelsohn, berättar Martina.

– Det var också ganska otippat, säger Gunilla.

– De ville ju sätta mig med nån otippad, men Ulf rådgjorde med sin familj och tackade nej. Nästa förslag var Dominika som jag aldrig hade träffat, men när vi båda tackat ja ostämde vi träff över en lunch på Riche för att lära känna varandra. Vi försökte bland annat sälja sex till en okänd norrman. Vi tänkte att vi skulle starta en kändisbordell efter "På spåret".

– Men det är ju som i Nordkorea där militärer och makthavare beställer fram en skådespelare! Förlåt den vidriga verkligheten mitt i din roliga anekdot.

Carl Bildts tal

– Det konstigaste med det där bröllopet har redan stått i tidningen. De hade bestämt att de inte skulle vara några tal, om nån ville prata med dem satt de ju där, men det var en gäst som valde att framhärda i att hålla tal och det var Carl Bildt, säger Martina.

Anna Maria Corazza Bildt var rar – här med sin Carl.Foto: OLLE SPORRONG

– Man är inte förvånad, säger Gunilla.

– Carl Bildt höll det konstigaste tal jag har hört i hela mitt liv. Det gick bara ut på vad han tyckte att Anders hade gjort dåligt under sin karriär. 

– Han roastade honom?

– Som finansminister och politiker, säger Martina.

– Utan kärlek och värme?

Moderathumor

– Ja, han bara stod rakt upp och ner och sa hur dålig han hade varit, och sen var det slut på det. Och ingen skrattade. Jag satt med en annan moderat, Sven Otto Littorin, som var jätteglad och flamsig och då frågade jag honom vad hans tolkning var av det där talet, och då sa han att det där var moderathumor och det tyckte jag var intressant, att moderathumor tydligen går ut på att roasta och sparka neråt.

– Skrattade Littorin?

Littorin var gladFoto: OLLE SPORRONG

– Ja men han skrattade åt allting. Sedan berättade jag för Sven-Otto att min son Morris är moderat, säger Martina.

– Du har närt en moderat vid din barm!

– Ja, jag frågade Morris vad som skulle göra honom på riktigt bra humör och då sa han att det skulle vara om Ulf Kristersson blev statsminister, säger Martina.

– Vad härligt det är när barnen revolterar. Då känner man att man lever, säger Gunilla.

"Ulf, Martina är vänster"

– Sven Otto Littorin blev jätteglad av den där historien och sa att “din son måste få en selfie på dig och Ulf”. Han var så speedad hela tiden, och han sa "Ulf, Ulf, det här är Martina, hon är vänster, hon vill ta en selfie med dig".

Ulf Kristersson och Martina Montelius.Foto: Instgram

– När man tittar på den ser ni nästan lika långa ut. Du hjälpte honom lite där, erkänn det, säger Gunilla.

– Om man tittar noga på bilden ser man att jag inte har den bästa hållning jag nånsin haft, säger Martina.

– Jag vet. Man är så snabb med att hjälpa till eftersom ryggmärgsreflexen är att det här kan bli jobbigt för den här korta mannen, säger Gunilla.

En rar Corazza Bildt

Sedan berättar Martina hur rar Anna Maria Corazza Bildt var och att hennes fördomar mot henne kom på skam. Sedan var det dans. Alexander Bard var också där, som jag känner. Vi är ju åsiktsmässigt så långt ifrån varandra att längre kommer man inte, men han är jätterolig, man får ta honom för vad han är helt enkelt. Jag dansade jättemycket. Bland annat med Anders Borgs son. Sedan vrickade jag foten i mina högklackade glitterskor. Och då blev jag räddad av Sven Otto Littorin så jag kunde sätta mig vid mitt bord och vila lite.

– Men Johan Rabaeus och jag gaggade också om ditt och datt liksom med Camilla Thulin i viss mån, säger Martina.

– Som hade designat den där brudklänningen med ett dekolletage som heter duga, Thulin är ju väldigt bra på bröst, säger Gunilla.

Dominika har drömrattar

– Och Dominika har drömrattar och de är äkta vara. Dominika är ju över huvudtaget extremt vacker, säger Martina.

Martina Montelius, Dominika och Anders Borg.Foto: OLLE SPORRONG

Vidare pratar Gunilla och Martina apropå bilden med Ulf Kristersson om hur korta män känner inför långa kvinnor och hur man som längre kvinna förhåller sig till dem. 

Dessutom inser de att de har klemat bort sina barn eftersom det verkar som om de psykiskt misshandlade barnen går längst.

 

AV KULTURREDAKTIONEN.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Lunch med Montelius HÄR.