”Skolgårdsmobbarna” svarar på kritiken

Norsken, svensken och dansken” i P1. Åsa Linderborg, Hilde Sandvik och Hassan Preisler.
Spanarna i P1. Jessika Gedin, Maja Aase och Po Tidholm.
Alex Schulman och Sigge Eklund.
Foto: OLLE SPORRONG

Många har kommenterat avsnittet där Lena Andersson medverkade.

I det nya avsnittet av ”Lunch med Montelius” bemöter de kritikstormen.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

PODCAST. I det nya avsnittet av ”Lunch med Montelius” går Gunilla Brodrej och Martina Montelius igenom kritiken som riktats mot podden i både radio och tidningar. Efter avsnittet om Åsa Linderborgs bok och efter avsnittet där Lena Andersson medverkade. Båda dessa hade att göra med poddens läsning av ”Året med 13 månader”.

https://embed.radioplay.io?id=73105&country_iso=se”

De lyssnar på den kritik som formuleras i ett avsnitt av Sveriges Radios program  ”Norsken, dansken och svensken” som Åsa Linderborg gör tillsammans med norska Hilde Sandvik och danske Hassan Preisler

De hör Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli kritisera dem i ett avsnitt av ”En varg söker sin podd”. ”Jag blir rädd för att jag känner att de här människorna aldrig har fått näsan nedtryckt i livet”, säger Strömquist.

De läser också en intervju med Åsa Linderborg i ETC med rubriken ”Jag har blivit påpucklad och missförstådd”. Vidare tar de sig igenom Lotta Olssons krönika i DN Kultur; ”I Gunilla Brodrejs och Martina Montelius podd hör jag högstadiets skolgårdsdrottningar”. 

https://twitter.com/Ivarpi/status/1303310252847357953?s=20

I ett avsnitt av Alex och Sigges podcast, som heter ”Vem är jag” hör Sigge Eklund en ny kall vänster när han lyssnar på podden och Alex Schulman tycker att de borde lagt sig platt när Lena Andersson kallade dem hatiska och elaka.

Slutligen lyssnar de på ett avsnitt av ”Spanarna i P1” där Maja Aase under skämtsamma former ansluter till Lotta Olssons krönika. 

Möjligen står svaret på varför kritiken har varit så omfattande att finna i omvärldens syn på ”kulturtanter”. Döm själva. 

Lyssna på avsnittet i spelaren ovan eller där poddar finns.