Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så utsattes jag för den oönskade intimiteten

Jean-Claude Arnault.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Martina Montelius har läst ”Klubben” och berättar vad som verkligen hände. 

Jean-Claude Arnault var lika tråkig som Guldbaggegalan.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

PODCAST. Martina Montelius har både läst Katarina Frostensons senaste bok ”K” och Matilda Gustavssons ”Klubben” och pratar bland annat i podden om hur förvånad hon är över Frostensons roll i bakgrunden av ”kulturprofilen” Jean-Claude Arnault.

– Hon är ju inte helt bakom! Hon vet ju att han är skyldig!

Martina Montelius berättar också om det som har beskrivits som oönskad intimitet på en av Akademiens ledamöter. Det hela skedde på en restaurang som Martina bevistade med en bekant från skrivarskolan på Biskops Arnö. 

Det är allvarligt. Men jag hade inte förstått det.

– Han var som en tråkig grannfru. Pratade om vilken sorts kött som är bäst. Sedan frågade han om vi skulle kunna gå undan till en del av restaurangen som var nersläckt och stängd. 

– Han undrade vad jag hade i mina byxor och försökte palpera min pelvis. Det är allvarligt. Men jag hade inte förstått det. Jag fick ingen freeze-effekt utan tänkte att nu får det vara bra. Nu går vi tillbaka till den upplysta delen av restaurangen. Då blev han lite sur, berättar Martina.

– Nu är det bara löjlighetskänslan som finns kvar.

När hon blev intervjuad av Matilda Gustavsson för boken ”Klubben” förklarade Gustavsson allvaret. Mer om detta i avsnittet.

Lena Endre och Martin Wickström på väg in till Guldbaggegalan.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Dessutom pratar Gunilla och Martina om den tråkiga Guldbaggegalan där Anneli Martinis medverkan och Lena Endres kläder var de enda ljuspunkterna. 

Martina ger sig bland annat på ett försök att ringa in Endres preferenser på mäns ansiktsform. Dessutom mer om Biskops Arnö och en student som ville bli Katarina Frostenson.

Missa inte senaste avsnittet!