Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jag var rolig och då blev mina föräldrar chockade

Eric Ericson är rolig.Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Martina MonteliusFoto: Facebook

Varför var det förhastat att avsätta Eirik Stubø? Kommer Björn Wiman för alltid att uppträda distanserat gentemot Martina för det där med klimattåget? Och hur blev det med Martinas utlovade julklapp till Gunilla?

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

PODCAST. I det nya avsnittet av ”Lunch med Montelius” får Martina bland annat svara på när hon upptäckte att hon var rolig. Det var i årskurs två i samband med ett framträdande på en julavslutning i Montessoriskolan. Här brukade Martina i vanliga fall irra runt, tyst och vilsen. Men nu skulle Martina och en annan flicka som var mer framåt framföra en sketch. Men Martina glömde bort sina repliker och i stället för att bli tyst började hon improvisera. Plötsligt hörde hon hur publiken i den där skolmatsalen skrattade och skrattade. Roliga människor chockas över att de är så roliga.

Jag var förvånad över mig själv. Och jag bara fortsatte. Jag blev helt hög på det där. Mina föräldrar tittade på mig i chock och frågade vad som hände. Jag vet väl inte, sa jag.

I säsongsavslutningen av podcasten pratar de också om den orättfärdiga uppsägningen av Dramatenchefen Eirik Stubø, om Eric Ericsons funny bones och om Björn Wimans förändrade attityd gentemot mot Martina efter den där texten om DN:s klimattåg. 

Favorit i repris: Lunch med Montelius firar 150 avsnitt