Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Podcast: Att Flinck lever är ett mirakel

Thorsten Flinck.Foto: OLLE SPORRONG

Har SVT tagit fan i båten får de vackert ta och ro honom i land.

Detta är andemeningen i det senaste avsnittet av podcasten Lunch med Montelius som ägnas åt teatermannen och artisten Thorsten Flinck.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

PODCAST. I det nya avsnittet av Lunch med Montelius äter Gunilla och Martina morotssoppa som de inte har beställt och gnocchi som inte är gnocchi.

De ägnar hela avsnittet åt att prata Thorsten Flinck som har diskats från Melodifestivalen. En händelse som också Martina har debatterat i en text. 

– Folk vet att han har haft handel och vandel. De hade inte haft nåt emot om det hade varit nåt annat. Det är ju så välkänt hur otrygg man är med Thorsten, på ett mysigt sätt. Det är spännande att se om han klarar av en direktsändning, och det vet SVT. Men då kan man inte bara två sina händer när det blir lite obehagligt, säger Martina som känner Thorsten Flinck eftersom hon har jobbat med honom under hans glansdagar.

Man känner sig levande. För reglerna finns inte och allt är en nyans starkare.

Det är snart 20 år sedan Thorsten Flinck fick sparken från Dramaten på grund av sitt drogmissbruk, och sedan blev han av med sin lägenhet. Hans hjärtebarn Teater Plaza är numera ingen teater utan en butik för ”sparkdräkter för tusen kronor”.

– Bara att han lever är ett jävla mirakel, säger Martina Montelius.

– När man sitter tillsammans med honom blir livet roligt. Som det kan bli för ett barn på äventyr. Man känner sig levande. För reglerna finns inte och allt är en nyans starkare. Men det där har både en uppsida och en fruktansvärt nersida, för man måste ge hela sig själv. Det kan inte jag längre för jag har barn och familj. Men anledningen till att folk har fortsatt att investera i Thorsten Flinck är att de vill vara nära det där, säger Martina. 

Dessutom kan de väl lägga ner hela Melodifestivalen.

Gunilla och Martina är överens om att SVT får ta sig samman och växa upp när det gäller hur de ska förhålla sig till människor de närmar sig.

– Dessutom kan de väl lägga ner hela Melodifestivalen eftersom det ändå verkar vara helt korrupt eftersom nästan alla låtarna kommer från Warner där låtskrivarna inte får tillräckligt betalt, säger Gunilla. 

Dessutom: När Jan Johansen var på Teater Brunnsgatan 4 av en ren slump.

”Jag reser mig igen” – intervjun med Thorsten Flinck i Expressen TV