Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Podcast: ”Hon lyckas överrösta sina bröst”

Patricia Arquette.Foto: XAVIER COLLIN/IMAGE PRESS AGENCY / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Lena Endres ”Nyårsklockan”, Tom Hanks bästa tips till unga skådisar och Patricia Arquettes kamp mot sitt dekolletage på Golden globes.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

PODCAST. I det nya avsnittet av podcasten Lunch med Montelius äter Gunilla och Martina lunch på Brasserie Balzac i Vasastan och pratar bland annat om helgens tv. De dryftar ”Nyårsklockan” med Lena Endre och julvärdskapet med Marianne Mörck.

Gunilla menar att Lena Endre borde ha rundat av på ett värdigare sätt och inte som var fallet pustat ut och vinkat till familjen. Martina ger henne full poäng för sin uppläsning av Tennysons dikt:

Lena är den första i tombolan som faktiskt är i paritet med klassikerna.

Valet av den i och för sig älskvärda Marianne Mörck, som Martina bland annat uppskattar för flagghistorien om pappan, tolkar Gunilla som SVT:s fega sätt att undvika den sorts skitstorm som Gina Dirawis julvärdskap utlöste. Vilket framgår av SVT:s chockerande dokumentär ”Vad hände Gina Dirawi”.  

Vidare pratar de om tacktal. Tom Hanks mottog Cecil B. DeMille-priset på Golden globe awards och tog tillfället i akt att hålla en tänkvärd mini-masterclass om att passa tiden och ha egna idéer. Martina menar att den unga generationens skådespelare har mycket att lära av dessa till synes enkla råd.

Patricia Arquette mottog pris för bästa biroll i tv-serien ”The act”. Hennes dekolletage var så djärvt att brösten höll på att poppa ut, men hon höll ett politiskt brandtal om vikten av att rösta 2020 som fick åskådarna att höja blicken och komma på andra tankar:

Hon lyckas överrösta sina bröst. Det var ett mästarprov.

Gunilla vittnar om den oväntat fysiska effekten av Quentin Tarantinos Golden globes-prisade film ”Once upon a time in Hollywood”. Och Martina uppmärksammar Malena Ernmans uppoffring för sin dotter Greta Thunberg

Detta och mycket mer i det nya avsnittet av Lunch med Montelius.

Följ podden på Instagram och Facebook.