Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Livet är en förlossning som aldrig tar slut"

Eminem - bilden tagen på scenen i Roskilde 5 juli. Foto: TORBEN CHRISTENSEN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Martina Montelius och Gunilla Brodrej pratar om Eminem. Foto: Ylwa Yngvesson

Ärliga svar på 20 frågor i det nya avsnittet av podcasten Lunch med Montelius: "Om Martina Montelius". 

Dessutom: åldrande rappare som Eminem och Wille Crafoord.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

PODCAST | LUNCH MED MONTELIUS. I det nya avsnittet av Lunch med Montelius berättar Martina om en gång när hon och Måns Zelmerlöw fastnade på tåget på väg till Göteborg för att medverka i Rickard Olssons "Sommarkväll". SVT lyckades efter påtryckningar förmå SJ att släppa av henne och de andra medverkande för vidare transport med taxi till Göteborg.

Slapp hett tåg: "Efter allt jag har gjort för SVT". Foto: SANNA DOLCK / KVP

Resten av passagerarna fick snällt sitta kvar i stekheta och syrefattiga tåget medan den lilla truppen av kändisar som skulle vara med i tv lotsades fram till loket. På vandringen genom tåget stötte de på den gamle gringon och moderate trubaduren  Wille Crafoord som lyckades krångla sig med sällskapet med SVT-medverkande med motiveringen “Efter allt jag har gjort för SVT”. 

Apropå åldrande rappare såg Martina en lätt medelålders Eminem på Globen häromdagen.

– Han var väldigt söt och hade snälla ögon. Han hade i och för sig avklippta byxor och rappade jättebra. Men han var väldigt lite gangsta. Han hade ungefär samma blick som en Bolibompaprogramledare. Jag tror att han mår ganska bra. Och så sa han "Yo Stockholm, is someone in this audience really fucked up?" men det lät som han sa, okej alla barn, nu ska vi spela smurflåten.

Resten av avsnittet ägnas åt Martina Montelius som får svara på 20 frågor från Marcel Prousts Questionnaire (nästa gång blir det Gunillas tur).

Lyssnarna får bland annat veta vad som är Martina Montelius största skräck, vilken hennes sämsta egenskap är och när hon är som mest extravagant.

Svaren handlar också om att ljuga, lida i onödan, och om att vara dålig på att manifestera sin egen vilja. Martina berättar också om känslan av att bre ut sig som en teaterchef efter premiär. Och om den finaste ägodelen hon har samt om flamsigheten som det nödvändiga sinnestillståndet för att allt ska tuffa på trots att man är förtvivlad.

Livet är som en förlossning

– Men jag kan också bli trött på det. Ibland är mitt liv som en förlossning. Om flamset är lustgas och livet är en förlossning så tar förlossningen aldrig slut, säger Martina.

– Varför är du förtvivlad, frågar Gunilla.

– För att jag inte ser nåt slut på allt som är krävande och som jag måste klara av, säger Martina.

 

Lyssna på det nya avsnittet HÄR.

Lyssna också på avsnittet "Den allvarsamma podden" 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!