Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Litteraturkryssning – en frikyrka utan Jesus”

Foto: VIKING LINE

I det nya avsnittet av Lunch med Montelius avger Martina den fullständiga avrapporteringen från DN:s litteraturkryssning. 

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

PODCAST. Martina Montelius har just kommit hem från tioårsjubiléet av DN:s litteraturkryssning vilket innebär att hon åkt fram och tillbaka över Östersjön och framträtt inför en publik på två gånger 900 kulturtanter. En av de starkaste upplevelserna på denna färja var den uppsluppna stämningen i karaokebaren där såväl hon själv som Johar Bendjelloul och Björn Wiman visade framfötterna. 

De var som sjuåriga pojkar på kalas och nu blir det dans, nu sätter vi på smurflåtar, vilket gjorde att alla kulturbärarna släppte sargen de också.

Dessutom berättar Martina om sin nya vänskap med Theodor Kallifatides och om fredspipan med Lena Andersson. Gunilla värmer upp inför sin medverkan i TV4 ”Efter fem” om Matilda Gustavssons ”Klubben”. 

I podden refererar Gunilla och Martina till två tidigare avsnitt där de diskuterat TV4 och Björn Wiman. Länkar nedan.

TV4 som tortyr och Skampålar vid Nybroplan.