Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han kommer aldrig mer att kunna vara sig själv

Mattias Andersson.Foto: DRAMATEN

Gunilla Brodrej och Martina Montelius lunchar på Åkeshofs slott och pratar om intimitetskonsulenter, lägenhetsteater och den tillträdande Dramatenchefen Mattias Andersson.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

PODCAST. I det nya vittfamnande avsnittet ”Top of mind” berörs bland annat flera aspekter av skådespeleri och scenkonst. Storartade och pinsamma sådana. 

Martina minns bland annat ett plågsamt ögonblick då hon berömde en uppburen svensk skådespelare som hade varit elak mot henne i många år. Hon var så uppfylld av teaterupplevelsen att hon trots detta ville säga att hon tyckte att han var Sveriges bästa skådespelare. Han reagerade genom att klappa henne på kinden, som om hon hade varit tre år gammal, eller en hund:

Jag ville göra som Lars Norén skriver i sin dagbok ”kräkas upp mig själv”. Jag kände mig så jävla äcklig.

Martina har också sett Dramatens tillträdande chef Mattias Andersson i publiken på lägenhetsteatern ”De förskräckliga föräldrarna”. Han tycks redan ha lärt sig hur en Dramaten-chef ska föra sig och nickar avmätt mot Martina: 

Han kommer aldrig mer få vara sig själv.

VD:n Maria Groop Russel var också i den fullt upplysta lilla publiken på lägenhetsteatern och antog efteråt en helt annan och mer uppsluppen attityd gentemot Martina, vars pjäser satts upp på Dramaten. Säkert var hon lättad som slapp dra hela lasset själv nu. Hon hade sett föreställningen tre gånger.

Foto: Anders Strömquist

Dessutom: Gunilla känner sig uppeldad av Olga Tokarczuk och har en bekännelse angående ”Expeditionen” i TV4 och en bussig grej Persbrandt sade. 

Lunch med Montelius firade 150 avsnitt med livepodd: