Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag blev sårad av Alex och Sigges sågning”

LYCKOJÄGAREN. Författaren och poddaren Sigge Eklund.
Foto: OLLE SPORRONG
Daniel Sjölin och Eric Schüldt.
Foto: OLLE SPORRONG

I veckans ”Två män i en podd” krishanteras Alex och Sigges sågning av Daniel Sjölins romanprojekt – en berättelse utan bokstäven a.

– Jag blev sårad, säger Daniel Sjölin. Men jag får förstås skylla mig själv. Det är ju pretentiöst det jag håller på med. Det har de verkligen rätt i.

Kommentera artikeln! När du läst texten får du gärna dela med dig av dina tankar i kommentarsfältet längst ner.

Eric Schüldt har läst en sida i Sjölins bok utan bokstaven a, som är en framtidsroman som påbörjades för många år sedan med en novell i Expressen tillägnad pojken Alan.

Schüldt håller med om Alex och Sigges kritik i avsnitt 455.

– Språket blir konstlat, menar han. Jag håller med Alex och Sigge. Det är något kokett över det här projektet.

Schüldt påpekar också att han försökt läsa Daniel Sjölins förra bok utan framgång.
– Jag gav upp. Jag fattade inte vad den handlade om.

Har du till exempel någon gång brutit med någon manlig vän?

Sjölin menar att hans problem kan ha med bristande självkänsla att göra.

– I den bemärkelsen avundas jag Sigge Eklund som i sin senast bok ställer sig på det där torget och tycker alla ska lyssna på hur gott han tycker det är att äta prosciutto. Då är man i mina ögon genuint pretentiös på ett sätt jag kan avguda.

Samtalet spårar sedan vidare in i hypotesen att det här samtalet är typisk manligt, eftersom män som är vänner bättre klarar av att kritisera varandra än kvinnor, vilka i stället blir osams.

– Har du till exempel någon gång brutit med någon manlig vän? frågar Daniel Sjölin. Sånt har jag fått för mig att kvinnor gör oftare. Bryter vänskaper.

– Ja, det har jag, säger Eric Schüldt. Men det är för att jag är så kvinnlig.

https://embed.radioplay.io?id=78997&country_iso=se

TVÅ MÄN I EN PODD

En sökande podd från Expressen Kultur – om manlighet, kärlek och ensamhet. Med två av kultursidans främsta namn: Radiostjärnan Eric Schüldt och Daniel Sjölin, författare och tv-profil. Självhjälp för intellektuella.

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.