Tre nöjda kulturtanter.Tre nöjda kulturtanter.

Tre nöjda kulturtanter.

Carinne Löfgren-Williams. Foto: Gunilla BrodrejCarinne Löfgren-Williams. Foto: Gunilla Brodrej
Carinne Löfgren-Williams. Foto: Gunilla Brodrej
Överdåd.Överdåd.

Överdåd.

Oktobers kulturtant känner sig som tolv

Publicerad

"Lunch med Montelius": Månadens kulturtant heter Carinne Löfgren-Williams och har fixat sin egen begravningskista.

Lyssna i mp3-spelaren eller via Itunes.

Lunch med Montelius #63

I det här avsnittet av "Lunch med Montelius" utser Gunilla Brodrej och Martina Montelius oktober månads kulturtant. Hon heter Carinne Löfgren-Williams och är skulptör, poet och curator, med en skulpturpark vid sitt hus Stocksundstorp i norra Stockholm.

De äter spätta och dricker chablis och pratar om den lekande människan, Veda-diktning, kärleken, filosofin, kreativiteten, den bortglömda konsten, känsligheten, andligheten och döden.

Åldersfixering och dödsångest

De pratar även om åldersfixering, för Carinne känner sig som plus tolv och inte alls som en tant.

På begäran visar dessutom Carinne kistan som hon har gjort i ordning, en farkost som är redo att ta henne till den andra sidan.

Gunilla får hjälp med sin dödsångest och mellan Martina och Carinne uppstår själarnas sympati.

 

Följ "Lunch med Montelius" på Facebook - där kan du kommentera programmen.

Expressen getinglogga
Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Kulturchef: Karin Olsson. Biträdande kulturchef: Jens Liljestrand. Redaktör för idédebatt och reportage: Ida Ölmedal. Litteraturredaktör: Anna Hellgren. Scen- och ungredaktör: Gunilla Brodrej. Kontakt: fornamn.efternamn@expressen.se. Missa inga artiklar – följ Expressen Kultur på Facebook!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag