Maria Selander. Foto: Martin SkoogMaria Selander. Foto: Martin Skoog

Maria Selander.

 Foto: Martin Skoog
Margareta Sörenson. Foto: Ylwa YngvessonMargareta Sörenson. Foto: Ylwa Yngvesson
Margareta Sörenson. Foto: Ylwa Yngvesson

Ny näring åt leken på Teater Tre i Stockholm

Publicerad

Margareta Sörenson gillar "Eli & Rio" på Teater Tre i Stockholm.

I lekens kravlösa flöde kan barn pröva allt eller intet. Just så går det till på stockholmska Teater Tre i "Eli & Rio" där Maria Selander och Per Dahlström i Ossi Niskalas koreografiska regi testar identitet och gränser för en publik från tre år och uppåt.

Eli och Rio är två barn; pojke eller flicka, vem bryr sig? De prövar glitterlinne, klackskor och strumbyx-mössa i en utforskande lek om sig själva med komiskt allvar och inte så lite knas. En liten filmkamera är med i leken och dansar mellan miniformat, storbild och verklighetens vanliga väggar. En gammal debatt om könsroller hamnar i ett lustigt laboratorium för förutsättningslösa experiment.

Nollställda miner och oredovisade resultat - här håller man bara på, helt enkelt. Guldserpentiner ringlar över finalen och leklusten får ny näring.

 

Följ Expressen Kultur på Facebook - där kan du kommentera våra artiklar.

Margareta Sörenson
Margareta Sörenson
Expressen getinglogga
Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Kulturchef: Karin Olsson. Biträdande kulturchef: Jens Liljestrand. Redaktör för idédebatt och reportage: Ida Ölmedal. Litteraturredaktör: Anna Hellgren. Scen- och ungredaktör: Gunilla Brodrej. Kontakt: fornamn.efternamn@expressen.se. Missa inga artiklar – följ Expressen Kultur på Facebook!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag