Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nu reder Sjölin och Schüldt ut sin konflikt

Foto: OLLE SPORRONG

Det vankas uppgörelse i nya avsnittet av ”Två män i en podd”. 

Gliringar och stick har under en längre tid byggt på en underliggande konflikt. Båda herrar har känt av den och det är dags för konfrontation.  

– Jag blev arg på dig efter förra veckans avsnitt, men som vanligt blev jag arg för sent och nu har det runnit av mig, säger Daniel Sjölin som undrar om Eric Schüldt har uppvisat drag av översittare.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

PODCAST.  Eric Schüldt har från flera lyssnare fått frågan varför han är så hård mot Daniel Sjölin, något som har lämnat lika honom sömnlös som Alfons Åberg när denne slagit Lillkillen i ”Alfons och odjuret”. Eric Schüldt misstänker att det bor i ett odjur inom honom. 

– Jag har känt att när du säger något jag inte förstår är det för att du är ”djup” och jag ”ytlig”, säger Daniel Sjölin, men när du å andra sig inte hänger med på vad säger är det för att jag är ”falsk och tillgjord” och du är ”äkta.” 

– Jag retas ju bara. Och när jag retas slår du ju inte tillbaka, eller så snubblar du på dina skosnören, säger Eric Schüldt. Och det där har jag nog utnyttjat. 

Frågan är då varför den Eric Schüldt som i alla andra sammanhang är så snäll, har valt att ge utlopp för sitt odjur just i den här podden. 

– Det kan bero på att du är trygg med mig, säger Daniel Sjölin. Och sen utropade du mig tidigt till en typisk ”kille”. Vilket ju också stämmer – en av del mig är faktiskt ganska robust. 

Jag har känt att när du säger något jag inte förstår är det för att du är ”djup” och jag ”ytlig”.

Varmed samtalet på nytt dyker ned i de danande uppväxtåren där Eric Schüldt var så rädd för de tuffa killarna i skolan. 

– Men till mitt försvar, säger Eric Schüldt, trycker jag ju till dig på områden där jag vet att du är ganska stark. Det finns ju andra områden som jag låter jag vara.

Och trots retandet är det något annat Eric Schüldt fått höra som är mer smärtsamt, nämligen att han ”inte lyssnar på Daniels själ.”

– Oj. Det måste vara hårt att höra för en så renommerad intervjuare, säger Daniel Sjölin, på ett sätt som i sammanhanget blir svårtolkat.


https://embed.radioplay.io?id=95264&country_iso=se

Sagt om "Två män i en podd"

Tv-profilen Lotta Lundgren: Tycker att Daniel Sjölin är Sveriges bästa och roligaste människa just nu. Rekommenderar starkt hans och Eric Schüldts utmärkta ”Två män i en podd”

• Sara Ödmark på Tv-dags: Dynamiken mellan Eric Schüldt och Daniel Sjölin är trollbindande.

• Alexander Dominici i SvD Kultur: Navelskådande? Definitivt! Men det här är också ett brutalt ärligt och bitvis smärtsamt samtal om pretentioner och det manliga konstnärsegot.