Sting och hans bas. Foto: ANDY CLARK / REUTERS X00056Sting och hans bas. Foto: ANDY CLARK / REUTERS X00056
Sting och hans bas. Foto: ANDY CLARK / REUTERS X00056
Sting med The Police. Foto: APSting med The Police. Foto: AP
Sting med The Police. Foto: AP

Spotifylista: Best of Sting by Brodrej

Publicerad

Idag får Sting Polar Music Prize och här är därför Gunilla Brodrejs subjektiva lista över hans tio bästa låtar.

Den här listan innehåller varken “Roxanne" eller "Every breath you take". Inte heller något spår från Stings senaste nyrockiga skiva "57th and 9th". 

 

Sting var lärarvikarie

"Best of Sting by Brodrej" är i stället och huvudsakligen ett kompilat av Stings mer reflektiva, jazziga och esoteriska sida. Den sida som sedan han blev en soloartist fått rockkritiker att resa ragg men undertecknad att jubla och fortsätta följa honom. Och ja: “Don’t stand so close to me” från The Police-tiden 1980 kan tolkas som en självbiografisk fantasi. Jag var 18 och Sting hade en bakgrund som lärarvikarie. Den låten landade perfekt och fick min sent blommande pubertet att jubla. 

Resten är poesi.

 

Här är Spotifylänken: Best of Sting by Brodrej. 

 

Och grattis, Sting. Eftersom prispengarna förmodligen kommer att gå till Rainforest Foundation har jag verkligen ingenting att invända. 

 

LÄS MER – Gunilla Brodrej träffar Sting: Sist jag hälsade på honom var i nån dröm

Relaterade ämnen
Expressen getinglogga
Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag