Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Med vänsterns rätt

Cocktails i Första maj-tåg.

Vi håller tummarna för ett brunmatsbråk.

Efter Brunsåsbråket – som rasade på dessa sidor härom året och som emanerade ur en recension av SVT-programmet Landet Brunsås – hoppas denna ­redaktion nu på en Brunmatsfejd.

I en svavelosande krönika i Arbetarbladet skåpar skribenten Bodil Juggas ut den nya ­Ordfrontboken Den bruna maten som har samlat de äckligaste maträtterna från ett rödtintat 70-tal.


"I superindividualisternas sköna valfrihetsvärld fnissas åt allt som andas furubord", rasar Juggas och tillägger att recepten mest verkar "vara en ursäkt för att driva med vänsteråsikter i största allmänhet. De är (fniss) lika daterade som Kumminpäron med keso (fniss)".

Om Juggas identifierar sig själv och vänstern med recept av typen bananer i skinkrock må det vara hänt. Wikipediarubriken ­"rödvinsvänster" erbjuder den radikala gourmanden fler och mer lockande alternativ. Såsom rödvinssocialist, gåsleversocialist och – för den något mer reformsinnade – cocktailsosse.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.