Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Martina Montelius

Inte en dag för tidigt att Ganman blir Årets svensk!

Jens Ganman har utsetts till Årets svensk 2019. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Martina Montelius.Foto: FOAD BAGHLANIAN / ATLAS

Martina Montelius om Fokus överraskande val av satirikern Jens Ganman som Årets svensk.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

KOMMENTAR. Rolighetsministern Jens Ganman har av tidningen Fokus dekorerats med utmärkelsen Årets svensk. Inte en dag för tidigt, tycker jag. Det är dags för det offentliga samtalet i vårt land att ta av sig godhetsknarkarburkan och stå för att alla hämningar officiellt är släppta. Det här tjatet om åsiktskorridorer hit och dit har tappat all relevans. I stället för att leka att vi ogillar Sverigedemokraterna tycker jag att vi bara lägger av en brakare och bänkar oss framför en äktsvensk julsändning med Bert Karlsson som värd, och sedan kan vi käka en blodig biff och dra till Thailand där vi kan få träffa riktiga, svenska karlar och kvinnor som inte hattar omkring i fittmössor och talar i tungor om hur bra det vore om Sverige blev en MENA-koloni.

Roliga cirkeldiagram i glada färger med budskap som vanligt folk begriper.

Jag vill i alla fall inte låta mina barn växa upp i ett land där man spelar näsflöjt på skolavslutningarna och lär ungarna hur man köper könskorrigeringshormoner på internet. Mitt Sverige är ett land där man inte flyttar fram sina positioner genom att pipa om en massa ”nyanser”, när det enda man menar är att bortklemade skäggbarn ska få komma hit och slita brödet ur munnen på våra pensionärer, utan genom att rita roliga cirkeldiagram i glada färger med budskap som vanligt folk begriper.

https://twitter.com/JensGanman/status/1201160303477694464

Därför är det extra glädjande att just Fokus, som eftersträvar journalistik på Time Magazine- och The Economist-nivå, vågar erkänna att den intellektuella snobbismen är hopplöst förlegad, och att Sverige mer än något annat behöver lite mer tjofaderittan-invandringskritik som motvikt till alla långrandiga försvarstal för ”allas lika värde”. 

Det kan Jens Ganman få stopp på nu när han officiellt är svenskast av oss alla.

Om vi ska hålla på och dra saker i långbänk och klyva hårstrån dag och natt kommer vi aldrig att få till någon återvandring, och då kommer vi som byggde landet inom kort att vada genom fermenterade grönsaker och importerade kravmaskiner som tar över våra badhus tillsammans med könsförvirrade genuskoftor som vägrar gå till rätt omklädningsrum. Det enda man ser överallt är män med lösbröst och imamer som bestämmer över våra gallerior.

https://twitter.com/JensGanman/status/1209521737454542848

Det kan Jens Ganman få stopp på nu när han officiellt är svenskast av oss alla. Jag tycker också att Jens ska ringa till Greta Thunbergs mamma och pappa och säga till dem att börja sufflera henne med Sverigedemokraternas partiprogram i stället för den här hittepå-propagandan om att det är för varmt.

Du är väl bara glad om det blir varmare, Greta, för då behöver invandrarna inte frysa! 

Allt det här kommer ni att förstå om ni kollar in Jens diagram. Och så vill jag säga att public service borde läggas ner, för det är bara en massa gnälliga fikusar och batikhäxor som är med i deras program. Hej då.

 

Martina Montelius är medarbetare på Expressens kultursida, författare och teaterdirektör på Brunnsgatan 4. Hennes senaste roman är ”Stackars Birger”.