Beskedet om att Bråvallafestivalen lägger ned på grund av sexualbrott som anmälts där skapade stor debatt.
Kort därefter bestämde sig komikern Emma Knyckare för att starta en mansfri festival.
https://twitter.com/Knyckare/status/881563265414955008Bråk om mansfri festival
Reaktionerna på detta har varit förutsägbart uppdelade längs politiska linjer. Glada utrop från den programmatiska vänstern. Rasande kritik från "inte alla män"-högern.
Liknande debatter har pågått i olika versioner de senaste åren. De dras alltid ut i den politiska polariseringens båda ändar.
LÄS MER – Joel Halldorf: Sverige måste byggas uppifrån och ner
I grunden verkar frågan gälla vilket sorts land Sverige är, vilka som egentligen är våra grundläggande värderingar. Lever vi på gränsen till avgrunden eller i den bästa av världar? Ingen svensk kan ha missat den splittringen under de senaste åren.
Ställer man samma fråga utanför landets gränser är svaret dock fortfarande tydligt.
Under de år jag själv jobbade i USA kom regelbundet frågor om svensk sjukvård, social välfärd och feminism, alltid uttalade med höjda ögonbryn och drömska blickar.
Hade jag berättat om isbjörnar som promenerar på Stockholms gator så hade jag ändå aldrig framkallat de chockade reaktioner som följde på en dragning av grunderna kring svensk föräldraförsäkring.
Sverige - ett feministiskt sagoland
Det är också denna vinkel – Sverige som ett märkligt sagoland av kuriös feministisk strävan – som internationell press går i gång på kring nedläggningen av Bråvalla.
Det amerikanska magasinet Newsweek publicerade en artikel med rubriken "SWEDEN IS GETTING A MAN-FREE MUSIC FESTIVAL 'UNTIL MEN LEARN TO BEHAVE'
Även Independent, BBC och Daily Mail skriver nu, för sina respektive målgrupper, om Emma Knyckares tweet.
Men grundvinkeln är tydlig: Nu har de gjort det igen. Sverige, den tomtiga nationen uppe i norr som löser sina problem medelst jämställdhet och en – beroende vem du frågar – helt extrem eller fullständigt utopisk feminism.
Man kan tycka vad man vill i sakfrågan. I omvärldens ögon är en mansfri musikfestival fortfarande lika svenskt som knäckebröd och midsommarstänger.
Emil Arvidson är medarbetare på Expressen Kultur