Ligga med Brodrej 3

Publicerad

Ligga med Brodrej, tredje programmet. Veckans gäst är operaentusiasten Anna Eklund-Tarantino.

Veckans gäst i Gunilla Brodrejs tredje podcast är operasångerskan Anna Eklund-Tarantino, 48.

 

"Jag minns en kille som sa: Kan du inte bara klappa mig. Utan handskar?" Om Anna Eklund-Tarantinos tid som vårdbiträde hos aidssjuka på Roslagstulls sjukhus.

 

Lyssna på Ligga med Brodrej här.

 

Här kan du lyssna på Ligga med Brodrej via Itunes.

 

GÖR: Sjunger, arrangerar operafestivalen i Dala Floda och Musik på Slottet.

BAKGRUND: Anna Eklund-Tarantino är utbildad på Stockholm Operastudio 67, Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. Hon debuterade i Stockholms musikdramatiska ensembles uppsättning av Carmina burana i Hammarbyhamnen.

När Anna just hade slagit igenom fick hon ett svårt sjukt barn med Downs syndrom. I samband med detta gick hennes sångröst bokstavligen i kras och karriären fick ett abrupt avbrott. Men det tog inte slut där. Snarare började det om.

I programmet berättar Anna Eklund-Tarantino bland annat om sin tid som sjukvårdsbiträde hos de aidssjuka på Roslagstulls sjukhus när aids kom till Sverige. Och om en dramatisk episod från ett dansgolv. Om inte minst om operaproduktioner på liv och död.

AKTUELL MED: Ny Mozartskiva med ReBaroque.

Kulturredaktionen
Expressen getinglogga
Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Kulturchef: Karin Olsson. Vik biträdande kulturchef: Ida Ölmedal. Litteraturredaktör: Anna Hellgren. Scen- och ungredaktör: Gunilla Brodrej. Kontakt: fornamn.efternamn@expressen.se. Missa inga artiklar – följ Expressen Kultur på Facebook!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag