Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Konsten att tala med män i omklädningsrum

Daniel Sjölin och Eric Schüldt.Foto: OLLE SPORRONG

Hur är det att vara man? I sex avsnitt i sommar utforskar Daniel Sjölin och Eric Schüldt den frågan utifrån några olika teman i Expressen-podden Två män i en podd.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

MANLIGHET. I sommarens sista avsnitt av ”Två män i en podd” går Daniel Sjölin och Eric Schüldt in i frågan hur man kan förhålla sig människans själ. Och om att ens tro på dess existens och eventuella evighet.

Och det handlar om själens roll i frågan om manligt och kvinnligt. Eric berättar att när han knäböjer i en kyrka inträder han rollen av att vara kvinna. 

– Jag vill få fatt en djup längtan efter det kvinnliga i mig, förklarar Eric. Jag upplevde det som ett trauma i puberteten att förvandlas till man. Jag hade velat vara kvar i det könlösa.

Ändå, påpekar Eric, är det inte ett samtal om kristen teologi. För kanske mest av allt handlar avsnittet om hur män pratar med varandra när de ses för att spela innebandy. Och om tips från en pappa till en som snart ska bli.

Hör hela avsnittet där poddar vanligtvis publiceras. Där finns förstås även övriga fem avsnitt från ”Två män i en podd”, där Eric och Daniel avhandlat bland annat huruvida gosedjur är töntiga och hur man ska göra om man råkar avsky sin kropp.

 

https://embed.radioplay.io?id=70975&country_iso=se