Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Katarina Wennstam till Expressens kultursida

Katarina Wennstam. Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Författaren, journalisten och debattören Katarina Wennstam blir ny medarbetare på Expressens kultursida.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

MEDIER | PÅ NYTT JOBB. Katarina Wennstam, tidigare kriminalreporter på Sveriges Television, knyts som frilansmedarbetare på Expressens kultursida.

Wennstam, tidigare kriminalreporter på Sveriges Television, har i många år varit en av Sveriges mest profilerade skribenter i ämnen som rör feminism, sexualbrott och skamkultur. 2002 fick hon sitt genombrott som författare med den Augustprisnominerade boken "Flickan och skulden", som 2004 följdes av boken "En riktig våldtäktsman". År 2016 utkom "Flickan och skammen". Parallellt med fackböckerna har hon även skrivit spänningslitteratur.

2017 tilldelades Katarina Wennstam Eva Moberg-stipendiet av Fredrika Bremer-förbundet och utmärkelsen Årets kvinnogärning av Roks, Riksorganisationen för Kvinnojourer och Tjejjourer i Sverige.

– Jag har med beundran följt Katarina Wennstams banbrytande folkbildningsarbete om våldtäkt och skamkulturen kring sexuella övergrepp, och är väldigt glad att nu kunna knyta henne till Expressens kultursida. Hon har en skarp blick för kvinnoförtryck i vilken form det än uppträder, säger Karin Olsson, kulturchef och stf ansvarig utgivare på Expressen.

– Att skriva för Expressens kultursida känns både självklart och utmanande, säger Katarina Wennstam. Här får jag samsas med många av  nutidens allra skarpaste pennor. Själv hoppas jag kunna bidra med en del nya infallsvinklar, som känns igen från mina böcker och mina inlägg på sociala medier.

 

Av Kulturredaktionen