Khloé Kardashian har gjort ett tv-program om hur man får en snygg kropp för att hämnas på människor som gjort en illa. Foto: BROADIMAGE/REX / BROADIMAGE/REX REX FEATURESKhloé Kardashian har gjort ett tv-program om hur man får en snygg kropp för att hämnas på människor som gjort en illa. Foto: BROADIMAGE/REX / BROADIMAGE/REX REX FEATURES
Khloé Kardashian har gjort ett tv-program om hur man får en snygg kropp för att hämnas på människor som gjort en illa. Foto: BROADIMAGE/REX / BROADIMAGE/REX REX FEATURES
Sana i ungdomsserien "Skam". Foto: NRKSana i ungdomsserien "Skam". Foto: NRK
Sana i ungdomsserien "Skam".  Foto: NRK
Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli gör "En varg söker sin pod". Foto: EMIL NORDIN / EMIL NORDIN EXPLiv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli gör "En varg söker sin pod". Foto: EMIL NORDIN / EMIL NORDIN EXP
Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli gör "En varg söker sin pod". Foto: EMIL NORDIN / EMIL NORDIN EXP

Kardashians hämndkropp eller Skam-Sanas moral

Publicerad

I det senaste avsnittet av "En varg söker sin pod" funderar Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli över att skönhet anses mer eftersträvansvärt än godhet.

Liv Strömquist har börjat kolla på tv-programmet "Revenge body with Khloé Kardashian". 

– Hon har gjort det till ett program där människor som blivit illa behandlade kan få hjälp av olika Hollywood-tränare och hämnas på människor som varit elaka mot dem genom att få en riktigt snygg kropp, berättar hon.

De pratar också om ungdomsserien "Skam" och om karaktären Sana, som grubblar över om hon varit  tillräckligt god under ramadan. 

– Det känns inte som att det är någon som håller på med det där projektet att själv bli en bättre människa i vår samtid, säger Liv Strömquist.

 

LÄS MER: Unga kristna känner igen sig i Sana i Skam

 

I stället associerar hon till romaner från 1800-talet, som Charlotte Brontës "Jane Eyre" från 1847.

– Hellre leva ett otillfredsställt och ett ouppfyllt liv än att göra ett fel. Jane Eyre säger hellre nej till sitt livs kärlek och bor som en råtta någonstans bara av skälet att han är gift och därför är det fel att vara ihop med honom.

Caroline Ringskog Ferrada-Noli tycker att det finns en del moraliska ideal kvar ändå.

– Att vara snäll är väl i alla fall inte helt ute, säger hon.

 

Lyssna på avsnittet här.

Relaterade ämnen
Expressen getinglogga
Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Kulturchef: Karin Olsson. Vik biträdande kulturchef: Ida Ölmedal. Litteraturredaktör: Anna Hellgren. Scen- och ungredaktör: Gunilla Brodrej. Kontakt: fornamn.efternamn@expressen.se. Missa inga artiklar – följ Expressen Kultur på Facebook!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag