Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Josefine Jinder ansluter till Expressens kultursida

Josefine Jinder är ny medarbetare på Expressens kultursida.
Foto: OLLE SPORRONG

Josefine Jinder, 34, blir ny medarbetare på Expressens kultursida. 

”Josefine Jinder är en modern samtidsuttolkare. Jag är glad för Expressenläsarnas skull”, säger kulturchef Victor Malm.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

Artisten och låtskrivaren Josefine Jinder albumdebuterade 2013 med skivan ”Break up” under artistnamnet Little Jinder och har sedan dess släppt ytterligare fyra album. 2015 fick hon en Grammis för Årets pop och 2016 samt 2019 medverkade hon i ”Så mycket bättre”.

– Josefine har faktiskt redan skrivit två texter på kultursidan. Båda ger en ny och originell bild av vad kulturjournalistik kan vara. Klar intelligens som på ett lika drastiskt som elegant sätt fångar vår tid, säger Victor Malm.

Josefine Jinder har just avslutat turnén för sitt senaste album ”Salta diamanter” och kommer att bidra med analyser, kommentarer och kulturessäer på Expressens kultursida.

– Jag misstänker att jag är en ganska extrem känslomänniska vilket ofta resulterar i ett enormt behov av att ventilera. Mycket av det som snurrar i mitt huvud låter sig inte koncentreras till en slagkraftig låttext och någonstans måste jag ta vägen med det ibland? Ge mig ett utlopp och jag tar det, säger Josefine Jinder.