Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jens Liljestrand slutar som biträdande kulturchef

Jens Liljestrand under bokreleasen av ”Mannen i skogen” på Nedre Manilla.
Foto: OLLE SPORRONG
Jens Liljestrand.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

I åtta år har Jens Liljestand varit biträdande kulturchef på Expressen. 

Nu kliver han av den tjänsten – för att satsa mer på författarskapet. Han fortsätter som medarbetare i Expressen. 

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

KULTURNYHET. Författaren och kulturskribenten Jens Liljestrand tillträdde 2013 som biträdande kulturchef på Expressen. Efter en tjänstledighet utkom han 2018 med den Augustnominerade ”Mannen i skogen. En biografi över Vilhelm Moberg”. Året efter fick han DN:s kritikerpris Lagercrantzen.

– Jens Liljestrand har gjort stora insatser på kulturredaktionen som redaktör, samtidigt som han varit en tongivande skribent och kritiker. Det har varit fantastiska år, säger kulturchef Karin Olsson.

Nu väljer han att satsa mer på författarskapet och lämna tjänsten som biträdande kulturchef. 

– Jag har haft åtta otroligt bra år på redaktionen. Nu är jag väldigt glad över att ha fått den här lyxiga möjligheten att prova nya vägar som författare och stilist med Expressen som plattform, säger Jens Liljestrand.

”Fin tradition”

Han kommer framöver att skriva på frilansbasis, både som kritiker och reporter, bland annat med Expressen Kulturs utveckling av exklusiv Premium-journalistik.

– Expressen har en fin historisk tradition av att låta författare som till exempel Stig Dagerman och P O Enquist gestalta allt från efterkrigstidens Europa till OS. Jag är glad att Jens Liljestrand nu kommer att ha mer tid till fördjupande journalistik, opinionsbildande och berättande, säger Karin Olsson. 

Lyssna på ”Lunch med Montelius”

https://embed.radioplay.io?id=79948&country_iso=se

En omtalad podd från Expressen Kultur – som tar er med bakom kulisserna i kulturvärlden. Med två av kultursidans stjärnor: Martina Montelius, teaterdirektör och författare, och kritikern Gunilla Brodrej. Podden är en hyllning till alla kulturtanter där ute oavsett kön.