”Jag vill inte gå på strippklubb”

Eric Schüldt och Daniel Sjölin.
Foto: OLLE SPORRONG

Nytt avsnitt av ”Två män i en podd”! Eric Schüldt drabbas av allvarlig ruelse när han inser att han just biktat ett inre driftliv. 

Särskilt illa är det med tanke på att han inte kommer ha kontroll över hur det här avsnittet presenteras i den här texten.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

PODCAST. Eric Schüldt blir röd i ansiktet och trycker fingrarna i sina egna ögon när han inser att det han just bekänt är besvärligt för både honom och samtiden på alla sätt och vis. 

– Ja du, det blir inte svårt att sätta rubrik på det här samtalet, säger Daniel Sjölin. Jag ser redan texten framför mig. 

Visst är det straffspark och öppet mål för rubrikmakarna – en miss vore tjänstefel. Rubriken kommer enkelt krossa Eric Schüldts karriär som gulleponk, ity det han blottlagt av sitt dunkla inre kan rasera allt dessa två herrar byggt upp av ögontjäneri. Från skötsamma till gubbslem på tre sekunder.

– Jag ångrar mig redan, tycker Eric Schüldt.

– Ånger är ännu bättre, säger Daniel Sjölin. ”Känner sådan ånger” torde bli underrubriken.

Jag parkerar därmed min egen sexualdrift på den politiskt mest korrekta parkeringsruta som finns.

Och det var också Eric Schüldts fel från början till slut. Om att leda in samtalet på sexualdriften, och det var han själv som kom in på den svensexa det handlar om. Men Daniel Sjölin skakade på huvudet. Han kände inte igen sig i detta sjaskiga. 

– Även om det innebär, säger Daniel Sjölin, att jag därmed parkerar min egen sexualdrift på den politiskt mest korrekta parkeringsruta som finns. 

Det som är sagt är dock sagt och Eric kommer inte undan från det. Föga hjälper heller analogin ”Om en kvinna gör så är det helt ok”. Nej, det finns ingen väg ut här. 

– Alltså, nu var det här ju inte min egen idé, försöker Eric Schüldt och börjar sen mumla om sina kompisar… 


https://embed.radioplay.io?id=98181&country_iso=se

Sagt om "Två män i en podd":

Tv-profilen Lotta Lundgren: Tycker att Daniel Sjölin är Sveriges bästa och roligaste människa just nu. Rekommenderar starkt hans och Eric Schüldts utmärkta ”Två män i en podd”

• Sara Ödmark på Tv-dags: Dynamiken mellan Eric Schüldt och Daniel Sjölin är trollbindande.

• Alexander Dominici i SvD Kultur: Navelskådande? Definitivt! Men det här är också ett brutalt ärligt och bitvis smärtsamt samtal om pretentioner och det manliga konstnärsegot.


Anna Larsson: ”Plötsligt blir det mycket skitsnack om henne”

KULTURKRIGET. Dirigenter är föremål för så många föreställningar om det stora geniet att det verkar omöjligt för en kvinna att nå samma upphöjda position. 

Operasångerskan Anna Larsson och konserthuschefen Stefan Forsberg diskuterar den sista manliga bastionen.