Ingen konst alls

Publicerad
Mona Sahlin fick problem med de kvinnliga konstnärerna i Gomorron Sverige.
Följande uppsnappades i morse ur Gomorron Sveriges soffa och orsakade känslor av medömkan och indignation. Mona Sahlin besvarade sist i intervjun en fråga ställd vid ett tidigare tillfälle av Marianne Lindberg de Geer och Carl Johan de Geer: ”Nämn fyra stycken samtida kvinnliga konstnärer. Det vill säga i livet och aktiva nu."
Sahlin: Hjälp. Det tror inte jag att jag klarar så här dags på morgonen.
Bouvin: Tänk efter nu.
Sahlin: Marie-Louise de Geer Bergenstråhle.
Bouvin: Det tycker jag var ett bra svar. Hehe.
Sahlin: Asså konstnär, de måste mena bildkonstnärer.
Bouvin: Eller glaskonstnärer...
Sahlin: Ja, Ulrika Hyman Vallien (uttalat som val igen). Det är två. Nu är det tidigt på morgonen. Liza Marklund skriver bra böcker, det är väl också en form av konstnär?
Bouvin: Det ligger i betraktarens ögon, så javisst.
Sahlin: Pernilla August tycker jag är en underbar...artist.
Bouvin: Skådespelerska.
Sahlin: Så jag säger dom fyra.
Expressen getinglogga
Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Kulturchef: Karin Olsson. Biträdande kulturchef: Jens Liljestrand. Redaktör för idédebatt och reportage: Ida Ölmedal. Litteraturredaktör: Anna Hellgren. Scen- och ungredaktör: Gunilla Brodrej. Kontakt: fornamn.efternamn@expressen.se. Missa inga artiklar – följ Expressen Kultur på Facebook!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag