Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hur väljer man ett namn till sitt barn?

Foto: OLLE SPORRONG

Det nya avsnittet av ”Två män i en podd” handlar om att bli pappa – och döpa sitt barn.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

PODD. Eric har blivit pappa till en dotter, som än så länge saknar namn. Det mynnar ut i ett samtal om hur vi väljer namn till våra barn, där Eric bland annat berättar att han själv fått fel namn. 

– Mina föräldrar tänkte på det krångliga efternamnet, Schüldt, med konstigt uttal och väldigt märklig stavning, då är det lika bra att heta Eric, säger han. 

Lyckligtvis är det ingen större brådska med att döpa sitt barn, men flerbarnspappan Daniel menar att man ändå inte ska vänta för länge. 

– Vi fick olika former av varningar från myndigheterna om vite och sådana saker. Till slut skulle de, staten, ge ett namn. Det hade nog inte blivit något djärvt, utan typ William, tror Daniel. 

Senaste avsnittet av ”Två män i en podd”, ”Kan en generaldirektör heta Pelle?”, hittar du där du hittar alla andra poddar.

https://embed.radioplay.io/?id=74683&country_iso=se

TVÅ MÄN I EN PODD

En sökande podd från Expressen Kultur – om manlighet, kärlek och ensamhet. Med två av kultursidans främsta namn: Radiostjärnan Eric Schüldt och Daniel Sjölin, författare och tv-profil. Självhjälp för intellektuella.