Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fredriksson: Avsiktligt uppdrag

Benny Fredriksson.
Foto: Petra Hellberg

Benny Fredriksson bemöter Ingela Linds kritik: Det dubbla uppdraget är uppdraget.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

Nej Ingela Lind – att Marianne Lindberg De Geer har med två av sina egna verk på den nyligen invigda skulpturutställningen ”I like it! What is it?” på Kulturhuset Stadsteatern är inget misstag. Tvärtom – det dubbla uppdraget var avsikten! Och absolut berikande för en utställning som verkligen kommunicerar med sin publik – vare sig de är fem år eller som jag, 55.

När Kulturhuset Stadsteatern blev en gemensam verksamhet för snart ett och ett halvt år sedan tillsattes ett antal nya genrechefer, för teatern, för litteraturen, för dansen, för debatten, för musiken och för konsten. Klart och tydligt från början var att samtliga också skulle vara verksamma konstnärer och bidra med sin konst till repertoaren/programverksamheten i det nya huset. Det ingår i uppdraget. 


Sålunda har teaterchefen regisserat, danschefen koreograferat och dansat, musikchefen haft egna musikprogram, debattchefen debatterat osv. Förutom att lägga program för sina respektive verksamheter.

Jag är mycket stolt över ”I like it! What is it?” Det är just en sådan utställning som passar Kulturhuset Stadsteatern. Lekfull, tankeväckande, överraskande och utmanande!


Benny Fredriksson

kulturen@expressen.se


Benny Fredriksson är VD för Kulturhuset Stadsteatern