Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fredriksson: Avsiktligt uppdrag

Benny Fredriksson.
Foto: Petra Hellberg

Benny Fredriksson bemöter Ingela Linds kritik: Det dubbla uppdraget är uppdraget.

Nej Ingela Lind – att Marianne Lindberg De Geer har med två av sina egna verk på den nyligen invigda skulpturutställningen ”I like it! What is it?” på Kulturhuset Stadsteatern är inget misstag. Tvärtom – det dubbla uppdraget var avsikten! Och absolut berikande för en utställning som verkligen kommunicerar med sin publik – vare sig de är fem år eller som jag, 55.

När Kulturhuset Stadsteatern blev en gemensam verksamhet för snart ett och ett halvt år sedan tillsattes ett antal nya genrechefer, för teatern, för litteraturen, för dansen, för debatten, för musiken och för konsten. Klart och tydligt från början var att samtliga också skulle vara verksamma konstnärer och bidra med sin konst till repertoaren/programverksamheten i det nya huset. Det ingår i uppdraget. 


Sålunda har teaterchefen regisserat, danschefen koreograferat och dansat, musikchefen haft egna musikprogram, debattchefen debatterat osv. Förutom att lägga program för sina respektive verksamheter.

Jag är mycket stolt över ”I like it! What is it?” Det är just en sådan utställning som passar Kulturhuset Stadsteatern. Lekfull, tankeväckande, överraskande och utmanande!


Benny Fredriksson

kulturen@expressen.se


Benny Fredriksson är VD för Kulturhuset Stadsteatern

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.