Benny Fredriksson. Foto: Petra Hellberg
Benny Fredriksson. Foto: Petra Hellberg

Fredriksson: Avsiktligt uppdrag

Publicerad

Benny Fredriksson bemöter Ingela Linds kritik: Det dubbla uppdraget är uppdraget.

Nej Ingela Lind – att Marianne Lindberg De Geer har med två av sina egna verk på den nyligen invigda skulpturutställningen ”I like it! What is it?” på Kulturhuset Stadsteatern är inget misstag. Tvärtom – det dubbla uppdraget var avsikten! Och absolut berikande för en utställning som verkligen kommunicerar med sin publik – vare sig de är fem år eller som jag, 55.

När Kulturhuset Stadsteatern blev en gemensam verksamhet för snart ett och ett halvt år sedan tillsattes ett antal nya genrechefer, för teatern, för litteraturen, för dansen, för debatten, för musiken och för konsten. Klart och tydligt från början var att samtliga också skulle vara verksamma konstnärer och bidra med sin konst till repertoaren/programverksamheten i det nya huset. Det ingår i uppdraget. 

 

Sålunda har teaterchefen regisserat, danschefen koreograferat och dansat, musikchefen haft egna musikprogram, debattchefen debatterat osv. Förutom att lägga program för sina respektive verksamheter.

Jag är mycket stolt över ”I like it! What is it?” Det är just en sådan utställning som passar Kulturhuset Stadsteatern. Lekfull, tankeväckande, överraskande och utmanande!

 

Benny Fredriksson

kulturen@expressen.se

 

Benny Fredriksson är VD för Kulturhuset Stadsteatern

Expressen getinglogga
Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Kulturchef: Karin Olsson. Biträdande kulturchef: Jens Liljestrand. Redaktör för idédebatt och reportage: Ida Ölmedal. Litteraturredaktör: Anna Hellgren. Scen- och ungredaktör: Gunilla Brodrej. Kontakt: fornamn.efternamn@expressen.se. Missa inga artiklar – följ Expressen Kultur på Facebook!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag