Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Expressen TV i ny satsning med Bokmässan i Göteborg

Expressen Kulturs Daniel Sjölin.
Foto: OLLE SPORRONG
Bokmässans Frida Edman.
Foto: Svante Örnberg / Svante Örnberg©All Rights Reserved

Det blir ingen traditionell Bokmässa i Göteborg i år – men en digital litteraturfestival.

Expressen TV är en av mässans nya samarbetspartners.

– Vi är glada över att kunna ge våra tittare möjlighet att följa så många intressanta och spännande samtal, säger tv-chef Bella Levy.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

Bokmässans litteraturfestival kommer att äga rum den 26–27 september, med ett rikt program utifrån årets bokutgivning. Expressen TV livesänder alla programpunkter under den sektion som kallas för ”Livet”. Där diskuterar några av Sveriges största och mest intressanta författare ämnen som berör på djupet. 

Expressen Kulturs Daniel Sjölin, känd för tv-publiken efter bland annat SVT:s ”Babel” och ”Idévärlden”, kommer att vara en av programledarna.

– Bokmässan 2020 är en kraftfull satsning, en satsning som är möjlig tack vare fina samarbeten och vi är mycket glada över att Expressen är med på resan, säger Frida Edman, chef för Bokmässan i Göteborg.

”I linje med folkbildartradition”

Expressen är sedan många år utställare på Bokmässan, med ett stort antal programpunkter för besökarna på plats och den digitala publiken. 

– Samarbetet med Bokmässan i år bidrar till att hålla samtalet om litteratur och samhälle i gång trots pandemin. Det ligger helt i linje med Expressens folkbildartradition och livaktiga kulturbevakning, säger kulturchef Karin Olsson.
Programmet ska presenteras på en presskonferens den 25 augusti. Övriga mediepartners är bland annat Aftonbladet, Göteborgs-Posten och Svenska Dagbladet.