Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Expressen har en spännande energi”

Agri Ismaïl.
Foto: PRIVAT
Expressen kultur blir flera.

Juristen och frilansskribenten Agri Ismaïl blir fast medarbetare på Expressen Kultur. 

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

Vad gör du när du inte skriver artiklar för Expressen?

– Jobbar som affärsjurist och skriver skönlitterärt. Just nu undervisar jag även i en kurs om litteratur, kommunikation och kritik på Stockholms universitet. 

Vad läser du helst?

– Författare som utmanar min syn på vad litteratur kan vara, till exempel W.G. Sebald, Doris Lessing, Janice Galloway, Mehmet Uzun, Bhanu Kapil, Kate Zambreno, Vickie Gendreau

Varför Expressen och vad hoppas du tillföra?

– Expressens kultursida har en energi och en framåtanda som verkar spännande, det känns som att man faktiskt vågar satsa på kulturen här, att den tas på allvar.

– Själv hoppas jag koppla våra inhemska kulturdebatter till bredare fenomen och utländska debatter, att förhoppningsvis förmedla känslan av att den svenska litteraturen och konsten ingår i ett större internationellt samtal. Samt att få så många som möjligt att läsa de böcker jag tycker är bra. 

Berätta nåt om dig själv som inte många känner till!

– Tänkte först svara att jag kan Britney Spears låt ”Everytime” på teckenspråk men blev informerad om att jag berättat detta för precis alla jag någonsin träffat. Att jag i flera år skrev restaurangrecensioner i Kurdistan är nog inte lika välkänt däremot. Lyssna på ”Lunch med Montelius”

https://embed.radioplay.io?id=79948&country_iso=se

En omtalad podd från Expressen Kultur – som tar er med bakom kulisserna i kulturvärlden. Med två av kultursidans stjärnor: Martina Montelius, teaterdirektör och författare, och kritikern Gunilla Brodrej. Podden är en hyllning till alla kulturtanter där ute oavsett kön.