Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eric Schüldt: Det var min mardröm att hamna i en armé

Hur är det att vara man? I sex avsnitt i sommar utforskar Daniel Sjölin och Eric Schüldt den frågan utifrån några olika teman i Expressen-podden Två män i en podd.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

MANLIGHETSPODD. I tre avsnitt har Eric Schüldt och Daniel Sjölin närmat sig manlighet och mansrollen genom att prata dels övergripande om deras gemensamma skräck för manligheten, dels i detalj om allt från gosedjur och huruvida det är viktigt, som man, att kunna vara arg, till vad som är ens inre kraftdjur och om traumat att gå i musikskola i nio år utan att vara musikalisk.

I avsnitt fyra, som släpps idag, handlar det om krig. Om att vara mycket förtjust i dokumentärer om andra världskriget och att drömma om att göra någonting heroiskt. Men om att samtidigt inte ens ha gjort militärtjänsten. 

Eric mönstrade men gjorde allt han kunde för att inte behöva göra lumpen.

– Det var min mardröm att hamna i en armé, säger han.

– För att du skulle behöva vara i grupp med andra män? undrar Daniel.

– Ja, men lumpen var liksom en typ av grabbighet jag ägnat ett helt liv åt att undvika. Än i dag försöker jag att undvika den.

Hör hela samtalet i avsnittet som heter ”Är det bara män som ser Stalingrad-dokumentärer?” och som finns där poddar vanligtvis publiceras. 

https://embed.radioplay.io?id=70234&country_iso=se