Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En nöjespark för alla

Foto: Ylva Johansson

Nytt för årets Pride Park är Kinkykvarteret där jag möts av en bestämd brittisk husfru i "Downton Abbey"-uniform som ska lära ett nytt hembiträde disciplin.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

"Se där, hon har redan begått ett misstag bara genom hur hon närmar sig mig. Jag kommer att bli tvungen att straffa henne. Det är det brittiska sättet att lära sig. Vi delar ut kroppsstraff. Den som är över någon annan i hierarkin straffar den som står lägre. I Storbritannien får man så klart aldrig välja var i hierarkin man befinner sig.". Hembiträdet böjer sig framåt och tar emot varje rapp med orörligt ansikte.

Strax därefter sitter jag i ett tält på ett fistingseminarium där föredragshållaren i brottardräkt utstrålar absolut anatomisk säkerhet och mycket riktigt också visar sig vara läkare. "Det är inte alls så farligt eller konstigt som vissa tror. Det viktiga är att inte vara rädd för att kunna slappna av ordentligt."

Tältet är överfullt och vissa får stå. Han visar tarmsystemet i genomskärning på en skärm. "Du som aldrig haft en näve i röven tidigare måste öva på att slappna av. Positionen är också viktig. Jag tycker att en sling är mest bekväm."

Han blir nästan överröstad av en cover på "All you need is love" från parkens stora scen. "Ögonkontakt är viktigt. Viktigare än allt annat. Backa en bit om du ser minsta tecken på smärta."

Det är så skönt med ett område i parken där man får svära, porra sig och vara vuxen. Det har saknats sedan mycket av Pride blev en familjefest på barnens villkor. Nu är lekparken, Pride för ungdomar och Kinkykvarteret placerade i var sin ände av parken, med olika åldersgränser. I mitten sjunger Conchita Wurst för alla. Happy Pride på er!