Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Du har en ilska som du verkligen inte når fram till

Podduon Eric Schüldt och Daniel Sjölin.Foto: OLLE SPORRONG

I veckans ”Två män i en podd” tar Daniel Sjölin och Eric Schüldt upp frågan om våld.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

MANLIGHET. Inför veckans avsnitt av ”Två män i en podd” har Daniel Sjölin och Eric Schüldt sett dokumentärfilmen ”The work”. En film där tungt kriminella män som sitter inspärrade på Folsom prison möter tre frivilliga utomstående personer i en gruppövning.

– Det man får se i ”The work” är en form av andeutdrivning. Och jag känner att jag har det där i mig. Att jag har något jag vill bli av med som sitter fast i mig, säger Eric när han och Daniel diskuterar dokumentären.

Och Daniel noterar ett tema som återkommit i de avsnitt av podden som föregått veckans.

– Jag blir mer och mer fascinerade över ditt förhållande till den här ilskan eller någonting du känner att du har och som du verkligen inte når fram till, säger han.

Hör hela diskussionen i avsnittet – som heter ”Är våld alltid oberäkneligt” – där roddar vanligtvis publiceras.

 

Lyssna på ”Två män i en podd”

https://embed.radioplay.io?id=73550&country_iso=se

En sökande podd från Expressen Kultur – om manlighet, kärlek och ensamhet. Med två av kultursidans främsta namn: Radiostjärnan Eric Schüldt och Daniel Sjölin, författare och tv-profil. Självhjälp för intellektuella.