Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"De värsta fienderna är ofta andra kvinnor"

Camilla Läckberg.
Foto: Henrik Jansson / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN
Helena Granström.
Foto: Sofia Runarsdotter
Annie Lööf (C).
Foto: Evelina Carborn Exp / EVELINA CARBORN EXPRESSEN

Camilla Läckbergs syn på barnuppfostran saknar stöd i forskningen, skrev Expressen Kulturs Helena Granström.

Nu har författaren svarat på kritiken på sin Instagram.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

"Camilla Läckberg, Sveriges deckardrottning, tycks ha fallenhet som envåldshärskare även i andra sammanhang."

Så inledde Helena Granström sin artikel om bristerna och riskerna med en allt för auktoritär uppfostran. Där lyfter hon bland annat hur forskningen har visat att bestraffning av barn som inte följer uppsatta regler ofta har rakt motsatt effekt. "När ett felaktigt beteende förses med en prislapp, uppfattas det inte längre som tabubelagt att bryta mot reglerna", skriver hon i texten.

Nu har Camilla Läckberg svarat på artikeln på sitt Instagramkonto. Där skriver hon bland annat att texten är "den mest långsökta, löjliga, opålästa krönika jag någonsin läst."


LÄS MER: Camilla Läckbergs uppfostran bäddar för nya Trump

Annie Lööf tycker till

"Ja, jag är för regler, rutiner och konsekvenser i föräldraskap och det står jag för. Men andra stora och viktiga hörnstenar i mitt föräldraskap är att ge kärlek, värme, närhet samt lära dem empati, tolerans, förståelse, och vara snälla, hjälpsamma och kärleksfulla individer.", fortsätter Camilla Läckberg i sitt inlägg.

Posten har i skrivande stund fått nära 400 kommentarer. Nästan alla uttrycker sitt stöd för Läckberg. Bland annat har Centerpartiets partiledare Annie Lööf kommenterat "sanslöst.".

"Men befäster ju min tes - det är andra kvinnor som är kvinnor och mödrars värsta fiender. Tänk om vi kunde stötta varandra istället. Men det känns alltmer som en utopi.", avslutar Camilla Läckberg.


Expressen Kultur har varit i kontakt med Camilla Läckberg för en replik. Hon har dock valt att tacka nej.