Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför går vi män ner i vår källare

Daniel Sjölin och Eric Schüldt.Foto: OLLE SPORRONG

Hur är det att vara man? Under sommaren har Daniel Sjölin och Eric Schüldt utforskat den frågan i Expressen-podden Två män i en podd.

Nu fortsätter duon sitt pågående samtal, men den här gången om mycket mer än bara manlighet.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

MANLIGHET. I sex avsnitt i somras möttes Daniel Sjölin och Eric Schüldt för att vrida och vända på manligheten. Men de kände båda två att de hade mer att prata om. Mycket mer.

https://embed.radioplay.io?id=71748&country_iso=se

– Jag har saknat de här samtalen, de har fungerat som terapi för mig, förklarar Eric i det nya avsnittet – det sjunde – av Två män i en podd som släpptes i dag.

Och ämnet manlighet kommer att breddas.

– Det kommer att handla om själen, och kanske om krisen också. Vi behöver inte fastna bara i det manliga utan kan prata om det som är svårt i livet, kriser man går genom, säger Eric.

– Sex, astrologi och Sigge Eklund, till exempel, inflikar Daniel.

Just Sigge Eklunds bok ”Livets små njutningar” är något som tas upp i dagens avsnitt, som heter ”Hur viktigt är det att få vara ensam?”. Finns överallt där poddar vanligtvis publiceras.