Foto: ANDREAS FADUM / ANDREAS FADUM/IBL ANDREAS FADUMFoto: ANDREAS FADUM / ANDREAS FADUM/IBL ANDREAS FADUM
 Foto: ANDREAS FADUM / ANDREAS FADUM/IBL ANDREAS FADUM

Prinsessan Märtha Louise om livet som högsensitiv

Publicerad

Prinsessan Märtha Louise av Norge har tillsammans med författaren Elisabeth Nordeng skrivit en bok om att vara högkänslig.

– Du tar in väldigt mycket information från alla rutomkring dig och blir väldigt sliten av det, berättar prinsessan Märtha Louise när hon intervjuas av Expressen TV:s Anna Herdenstam på Bokmässan 2017.

– Jag har inte förstått varför jag blev så sliten av det. Jag var helt utladdad efter att jag hade varit på något officiellt eller mött mångra människor, säger hon.

Hon beskriver det som att hon har svårt att hantera vanliga situationer, som att styra upp ett födelsedagskalas. 

– Man börjar gråta och så är det bara att sätta sig ner, säger hon. 

Se hela samtalet i spelaren ovan.

Tommy Berggren, Björn Ranelid och Mark Levengood – se fler samtal från Bokmässan här.

Relaterade ämnen
Expressen getinglogga
Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag