Hanne Kjöller hoppar inte alls av bokmässan

Publicerad

"Hanne Kjöller ställer in på Bokmässan" skriver gp.se på sin hemsida.

Detta stämmer inte.

Hanne Kjöller ställer in i dag på grund av begravning, men kommer i morgon fredag att prata om sin bok vid fyra tillfällen.

Bråket det handlat om i flera dagar är den bok som Hanne Kjöller skrivit "En halv sanning är också en lögn".

Det var också denna bok hon skulle ha pratat om på bokmässan i dag, torsdag.

Nu har programpunkterna flyttats fram till i morgon fredag.

Arbetsmetoder

I boken som bråket handlar om omnämns och citeras Janne Josefsson och hans arbetsmetoder i "Uppdrag granskning".

Även ansvarig utgivare för Uppdrag granskning, Nils Hansson, har givit sig in i debatten och har uttryckt att han tycker att Hanne Kjöller har fel. Detta har han tagit tillbaka och även bett om ursäkt för.

Fick kontakt

Janne Josefsson försökte få till ett möte med Hanne Kjöller till SVT:s Debatt, vilket hon avböjde.

Under förmiddagen fick GT.se kontakt med Hanne Kjöller som hade en förklaring till dagens "avhopp", nämligen en begravning. Ingenting är inställt.

I morgon fredag står hon på scen igen och berättar om sin nya bok vid fyra tillfällen under dagen.

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson
Expressen getinglogga
Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag