Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Är det här Värmlands svar på "Solsidan"?

Anette och Ove från "Solsidan".
Foto: Skärmavbild
"Med tjat och gnat försöker Ove och Anette bjuda in sig på Wilmas kalas hos Anna och Alex dit bara barn är välkomna."
Foto: Skärmavbild
Gunilla Brodrej.
Foto: Ylwa Yngvesson

Föräldrarna i värmländska Hammarö stoppade åttondeklassarna från att läsa boken "Kort kjol".

Gunilla Brodrej slår ett slag för begränsat föräldrainflytande.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

I söndags rev nya "Solsidan" i gång med en satir av föräldraskapet med temat tårta och barnkalas. Med tjat och gnat försöker Ove och Anette bjuda in sig på Wilmas kalas hos Anna och Alex dit bara barn är välkomna. Till råga på allt försöker de förmå värdparet att anpassa hela menyn för att deras dotter är gluten- och laktosintolerant. De gnäller och klagar och projicerar sina egna känslor på dottern. Värdparet anpassar sig trots att deras jubilerande dotter specifikt bett om gräddtårta. Det blir ett grönsaksbaserat bakverk i stället.

Föräldrarna har tjatat hål

Jag föreställer mig att föräldrarna i värmländska Hammarö som nu har fått kommunledningen att stoppa åttornas läsning av Christina Wahldéns våldtäktsroman "Kort kjol" från 1998 är av Ove och Anettes kaliber. De har tjatat hål i huvudet på en utsliten förvaltningschef som till sist inte orkar längre utan bestämmer sig för att boken är olämplig. Det enda positiva med detta är att Wahldéns roman sannolikt har väckt 14-åringarnas intresse rejält och antagligen kommer att läsas som aldrig förr.

För övrigt anser jag att föräldrainflytandet i skolan på sin höjd ska gälla tårtbuffén på skolavslutningen.


Följ Expressen Kultur på Facebook. Där kan du kommentera våra artiklar.