Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vem hade kunnat ana att det fanns en tredje klitoris?

Vänsterpartisten Malin Björk visar upp en 3D-klitoris i naturlig storlek.Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Man undrar ju hur många pubertetsfinniga pojkar, hur många gaggiga gubbar, hur många sönderjobbade småbarnspappor och hur många krisande kulturmän som i veckan satte läsken/mjölken/latten/ölen i vrångstrupen.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

SATIR | ANKAN. En tredje klitoris? Alla dessa nätter av fumlande, alla dessa sexualneuroser, all denna sviktande självkänsla. Att man var en dålig älskare hade man väl på känn, men att det fanns en TREDJE klitoris?

Vänsterpartistens försyndelser visade sig nu handla om något annat, men ett gnagande tvivel består.

Alla dessa moderata, mammaboende machomän som nu ertappats med fingrarna i syltburken, hur väl bevandrade är de egentligen i kvinnans fysionomi? Borde inte en 3D-klitoris finnas i varje riksdagskvinnas och -mans arbetsrum, för allmän förkovran och förundran? 349 3D-klitorisar borde vara lätt att införskaffa.

Eller, för att vidga den erogena zonen och tillämpa ett verkligt tredimensionellt perspektiv: alla de äldre herrar som i Nordamerikas nedre regioner nu vill linda sin patriarkala taggtråd kring kvinnans reproduktiva apparat och tvinga det svaga könet tillbaka till klädhängare, tvål, fosfor och arsenik, borde först avkrävas ett par timmars intimt umgänge med en 3D-klitoris.

Vid närmare eftertanke borde detaljerad kunskap om samtliga 8 000 nervändar i en klitoris ingå som inträdeskrav för en ledamot i Svenska Akademien, för vilket ändamål aderton 3D-klitorisar skulle införskaffas och förvaras i ett schatull från 1786 i sekreterarrummet.

Falliska symboler i landskapet, såsom Kaknästornet, Turning Torso och diverse raukar och runstenar kan lämpligen ersättas.

Åtminstone tills folk lär sig ge fan i kvinnors kroppar.

ANKAN

Satirspalten Ankan har funnits på Expressens kultursidor sedan tidigt 1990-tal. Sedan 2011 delar också Expressen ut Ankan – Sveriges enda satirpris. Bland pristagarna syns bland andra Özz Nûjen, Liv Strömquist, Henrik Dorsin, Nour El Refai och duon Filip & Fredrik.