Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Världens alla problem – en piss i Mississippi!

Foto: Colourbox / Colourbox

Och nu över till Washington! 

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

SATIR | ANKAN.

– Och nu utrikes. I Mellanöstern råder en fruktansvärd torka som innebär krig, svält och massflykt, men ... ursäkta, nu fick vi ett telegram: I de viktiga mellanårsvalen i USA görs nu en handomräkning av rösterna i Florida, för att se om republikanerna får 53 röster mot 47 i senaten, eller om det blir 52 mot 48 som demokraterna hoppas, och vi har nu med oss vår USA-korrespondent Carina Bergfeldt i Miami, vad händer just nu?

– Medan vi väntar på tekniken går vi vidare. I Brasilien har en galning tagit makten och hotar nu att kullkasta demokrati och mänskliga rättigheter i hela Sydamerika ... förlåt, vi fick nu besked om att Donald Trump har bråkat med journalisten Jim Acosta på CNN, vi går genast över till vår Washingtonkorrespondent Björn af Kleen i Vita huset, Björn, kan du berätta det senaste? Björn?

– Under tiden kan vi meddela att det snart bor 1,4 miljarder människor i Kina som vill ha bilar dammsugare biffar flygplan handsydda italienska skinnjackor och som lever under en totalitär diktatur som bekymmerslöst kidnappar folk över hela världen och redan äger stora delar av Europa, men …

– ... förlåt, vi fick nyss höra att Michelle Obama har skrivit en självbiografi, vi går genast över till vår litteraturkritiker som … nähä, vår hon har tydligen fått antibiotikaresistent lunginflammation, något som kommer bli allt vanligare eftersom …

– ... ojojoj nu har Donald Trump twittrat igen, vänta så ska vi höra vad vår Twitter-korrespondent ... nähä, i övrigt har utomjordingar landat i Eslöv men stopp stopp nu fick vi höra att de har hittat 12 oräknade röster i Broward county i Florida, det här ser ut att bli olidligt spännande, Carina är du med oss, världen håller andan?

 

ANKAN

Satirspalten Ankan har funnits på Expressens kultursidor sedan tidigt 1990-tal. Sedan 2011 delar också Expressen ut Ankan – Sveriges enda satirpris. Bland pristagarna syns bland andra Özz Nûjen, Liv Strömquist, Henrik Dorsin och Nour El Refai.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!