Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sho bre, "Om kriget kommer" för orten, yao

Stefan Löfven vill informera förortsborna om en kommande¨ militär insats mot den organiserade brottsligheten, erfar Ankan. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Företrädare för såväl Sverige- som Socialdemokraterna förespråkar att militären sätts in i förorterna. Dessutom har de med hjälp av försvarets Tolkskola (TolkS) tryckt upp broschyren ”Om kriget kommer” som nu kommer att distribueras gratis till hushållen i Rosengård, Tensta, Rinkeby, Biskopsgården m fl utanförskapsområden.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

TAG MED DETTA BLAD VID UTRYMNING

Sho bree nu är det krig i orten, yao. Totalt-fakking-försvar, okay? Suedi har bestämt att militären sätts in. Det räcker inte med bara aina längre, nu skickar de en massa lassar i camo-kläder som yani ska rädda orten.

ALLA HAR EN UPPGIFT

För shunnar mellan 18 och 47 gäller los värnplikt, hajja? Både shunnar och guzzar har dessutom fakking civilförsvarsplikt och alla som kan sjukvård ska jalla till vårdcentralen för nu är det fakking krig. Alla som har para får skramla till lite handgranater och tabanjas.

OM NÅGON DEL OCKUPERAS

Ingen del av betongen ska ges upp, bre. Deras dachro ska inte upp i din gött. Vi slåss för Jimmie och Steffe-mannen, yao. Det här är fortfarande suedi. Nu ska kriminella langare och gawad och kahbo få smaka på sin egen chebbe!

Dags att damma av? Foto: TOTALFÖRSVARETS UPPLYSNINGSNÄMND

MOTSTÅND I OLIKA FORMER

Gräv en skyttegrav och baxa lite beshlik så kan vi sitta där nere och chilla med våra homies.

GRUNDLAGEN GÄLLER

Kriminella qis immak kommer försöka bomba dig att gitta och att motstånd inte är sebbish. Kommer det nån från Challunda eller Noosbori eller ända från Los Angeres och står utanför McNakno och snackar bull om att det inte är krig så säg åt honom att softa.

Ey len varje meddelande om att mobiliseringen ska avbrytas är fakking falskt!

 

ANKAN

Satirspalten Ankan har funnits på Expressens kultursidor sedan tidigt 1990-tal. Sedan 2011 delar också Expressen ut Ankan – Sveriges enda satirpris. Bland pristagarna syns bland andra Özz Nûjen, Liv Strömquist, Henrik Dorsin och systrarna Tiffany och Bianca Kronlöf.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!