Stefan Löfven vill informera förortsborna om en kommande¨ militär insats mot den organiserade brottsligheten, erfar Ankan. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Stefan Löfven vill informera förortsborna om en kommande¨ militär insats mot den organiserade brottsligheten, erfar Ankan. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sho bre, "Om kriget kommer" för orten, yao

Publicerad

Företrädare för såväl Sverige- som Socialdemokraterna förespråkar att militären sätts in i förorterna. Dessutom har de med hjälp av försvarets Tolkskola (TolkS) tryckt upp broschyren ”Om kriget kommer” som nu kommer att distribueras gratis till hushållen i Rosengård, Tensta, Rinkeby, Biskopsgården m fl utanförskapsområden.

TAG MED DETTA BLAD VID UTRYMNING

Sho bree nu är det krig i orten, yao. Totalt-fakking-försvar, okay? Suedi har bestämt att militären sätts in. Det räcker inte med bara aina längre, nu skickar de en massa lassar i camo-kläder som yani ska rädda orten.

ALLA HAR EN UPPGIFT

För shunnar mellan 18 och 47 gäller los värnplikt, hajja? Både shunnar och guzzar har dessutom fakking civilförsvarsplikt och alla som kan sjukvård ska jalla till vårdcentralen för nu är det fakking krig. Alla som har para får skramla till lite handgranater och tabanjas.

OM NÅGON DEL OCKUPERAS

Ingen del av betongen ska ges upp, bre. Deras dachro ska inte upp i din gött. Vi slåss för Jimmie och Steffe-mannen, yao. Det här är fortfarande suedi. Nu ska kriminella langare och gawad och kahbo få smaka på sin egen chebbe!

Dags att damma av?Foto: TOTALFÖRSVARETS UPPLYSNINGSNÄMND

MOTSTÅND I OLIKA FORMER

Gräv en skyttegrav och baxa lite beshlik så kan vi sitta där nere och chilla med våra homies.

GRUNDLAGEN GÄLLER

Kriminella qis immak kommer försöka bomba dig att gitta och att motstånd inte är sebbish. Kommer det nån från Challunda eller Noosbori eller ända från Los Angeres och står utanför McNakno och snackar bull om att det inte är krig så säg åt honom att softa.

Ey len varje meddelande om att mobiliseringen ska avbrytas är fakking falskt!

 

ANKAN

Satirspalten Ankan har funnits på Expressens kultursidor sedan tidigt 1990-tal. Sedan 2011 delar också Expressen ut Ankan – Sveriges enda satirpris. Bland pristagarna syns bland andra Özz Nûjen, Liv Strömquist, Henrik Dorsin och systrarna Tiffany och Bianca Kronlöf.

Relaterade ämnen
Expressen getinglogga
Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag