Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pling! Hej det är Postnord! Hur var din upplevelse?

Foto: - - / EXP TECKNARE
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Ankan väntar ett paket. 

Det är en upplevelse.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

SATIR | ANKAN. Pling! Hej det är Postnord! Det sägs att vi ska få ett paket att leverera till dig, och vi vill gärna uppdatera dig om det. Pling! Hej det är Postnord! Jo nu har vi fått det där paketet till vår terminal i: Malmö och vi vill berätta att vi har registrerat det. Pling! Pling! Pling! Hej det är Postnord! Jo det är så här att vi har ett paket som vi har registrerat på vår terminal i: Malmö och nu har vi glädjen att meddela vi ska skicka det till dig! Ja, eller hur! Paketet skickas om: 1 dagar.

Pling! Hej det är Postnord! Du vet väl att du kan följa ditt paket från: Malmö och hela vägen hem till dig nu när vi kommer att skicka det om: 1 dagar? Pling! Hej det är Postnord! Om du kan slita dig från att stirra på tvättmaskinen och i stället bulla upp med chips och dipp kan du de närmaste veckorna följa ett paket vi har till dig och som vi har registrerat på vår terminal i Malmö och som vi kommer att skicka hem till dig när vi har aviserat det.

Pling! Hej det är Postnord! Ditt paket befinner sig i: Malmö. Det kommer att skickas till dig om: 1 dagar. Pling! Hej det är Postnord! Ditt paket har nu lämnat terminalen i: Malmö. Pling! Hej det är Postnord! Titta en bofink! Pling! Hej det är Postnord! Ditt paket är på väg och befinner sig i: Malmö. Pling! Hej det är Postnord! Ditt paket har nu lämnat: Malmö och är på väg till dig. Pling! Hej det är Postnord! Du kan följa leveransen av ditt paket i vår app. Pling! Hej det är Postnord! Nu jädrar i min låda blir det drag om: 1 dagar.

Hej det är Postnord! Pling! Ditt paket är just nu i: Malmö. Pling! Hej det är Postnord! Här kommer snart meningsfull information om transporten av ditt paket. Pling! Hej det är Postnord! Håll i hatten, det här låter helt sanslöst men ditt paket är på väg till dig och vi har inte bara registrerat det på vår terminal i: Malmö, nej nej vi sliter mer än så – vi har också förberett din försändelse för att skicka den till dig men inte nog med det: Vi på Postnord har yttermera pressat oss och sett till att ditt paket nu har lämnat: Malmö och håll i dig nu människa så du inte trillar av stolen: Ditt paket är just nu på väg till Linköping! Smaka på den! 

Pling! Hej det är Postnord! Ditt paket befinner sig i: Linköping (ta-daa!). Det kommer att skickas till dig om: 1 dagar. Pling! Hej det är Postnord! Vi dumpade ditt paket bland några bajsblöjor vid rastplats: Gyllene uttern i höjd med: Gränna, men sen ångrade vi oss och nu har vi registrerat det för leverans och med hjälp av vikingaskepp som vi rullat på stockar har paketet nu ankommit: Linköping, postterminalen. Det kommer att skickas till dig om: 1 dagar.

Pling! Hej det är Postnord! Vi har ingen ny information om din försändelse. Vi ville bara säga det. Pling! Hej det är Postnord! Titta en steglits! Pling! Hej det är Postnord! Ditt paket befinner sig i: Malmö, postterminalen och kommer att skickas till dig om: 1 dagar. Pling! Hej det är Postnord! Hallå är du trög eller? Fattar du inte att du har ett paket att hämta ut hos Gunsans tobak, porfyr och solarium HB? 

Pling! Hej det är Postnord! Gick du på den ditt spån? Asså visst har du ett paket att hämta ut hos Gunsans tobak, porfyr och solarium HB – men inte än din rackare utan om: 1 dagar. Pling! Hej, det är Postnord! Vi måste ju avisera dig först så klart, när paketet finns att hämta hos: Gunsans tobak, porfyr och solarium HB. Pling! Hej det är Postnord! Titta en häger! 

Pling! Ditt paket transporteras just nu och finns för närvarande i: Malmö. Pling! Hej det är Postnord! Vi vill gärna att du berättar om din upplevelse av uthämtningen av ditt paket. Pling! När du hämtat ut paketet alltså. Pling! Hej det är Postnord! Vi behöver nämligen veta om Gunsan på Gunsans tobak, porfyr och solarium HB gör sitt jobb ordentligt. 

Pling! Hej det är Postnord! Har hon en cigg i mungipan? Säljer hon snacks som passerat utgångsdatum? 

Pling! Hej det är Postnord! Nu du! Nu har ditt paket kommit till Gunsans tobak, porfyr och solarium HB så skynda dig att hämta för det är skitjobbigt och du förstör för både oss och Gunsan om du låter det bli liggande. Pling! Hej det är Postnord! Om du inte hämtat ditt paket inom en vecka kör vi ner din hamster i halsen på dig om: 1 dagar

Pling! Hej det är Postnord! Hallåå! Vi sa att ditt paket har kommit ditt miffo. Pling! Hej det är Postnord! Snart alltså – efter klockan tre typ! Haha var du där redan nu din klåpare – klockan är ju bara tolv. Vi säger ju att det kan hämtas efter klockan tre. 

Pling! Hej det är Postnord! Vi ville bara säga att vi kommer inte att hålla på med det här nåt mer. Dela ut din sketna post kan du väl göra själv, varför ska vi släpa runt din sura dynga? Pling! Hej det är Postnord! Okej, nån gång i veckan kan vi väl dela ut den, kanske: 1 dagar

Pling! Hej det är Postnord! Titta en asgam! Äh, du hann inte.  

Pling! Hej det är Postnord! HIMMEL! GRATTIS! Du har just hämtat ut ett paket hos Gunsans tobak, porfyr och solarium HB och nu är vi helt desperata på att höra din upplevelse av det här! Var Gunsan där? Pling! Var hon snäll? Pling! Tvättar hon stålar i den där ”verksamheten”? 

Pling! Hej det är Postnord!  Snäälla berätta om din upplevelse av uthämtningen? Bar du dina loafers vid uthämtningstillfället? Regnade det? Pling! Kändes det som att våren var på gång och kanske ditt hockeylag var på väg upp i högsta serien? 

Pling! Hej det är Postnord!  Va!? Va!? Kändes det så, kundjävel? 

Pling! Hej det är Postnord! En liten sketen upplevelsekänsla har du väl att bjuda på? Pling! Hej det är Postnord! Hej det är Postnord! Hej det är Postnord! Pling! Pling Pöööö-ling!

 

– Okej. Detta var Ankans upplevelse. 

ANKAN

Satirspalten Ankan har funnits på Expressens kultursidor sedan tidigt 1990-tal. Sedan 2011 delar också Expressen ut Ankan – Sveriges enda satirpris. Bland pristagarna syns bland andra Özz Nûjen, Liv Strömquist, Henrik Dorsin, Nour El Refai och duon Filip & Fredrik.