Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Och nu över till valvakan – är du den vi söker?

Liberalerna håller andan på valvakan.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ankan.

HELGEANDSHOLMENS SKÅDESPELARAGENTUR SÖKER NYA TALANGER!

- VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN !!! 

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

SATIR | ANKAN. Nu finns en unik möjlighet att söka ett av Sverige finaste politiska uppdrag. Inför kommande shower/event söker vi dig som har dokumenterad erfarenhet av att skapa en illusion av glädje, entusiasm och lojalitet.

En fördel är om du är kvinna i åldern 20-40, gärna av etnisk (men inte så där överdrivet jätte-etnisk) bakgrund, alternativt man i åldern 40-90 med värdig och bildad framtoning. Karaktären vi vill att du spelar är upprymd och triumferande, i förekommande fall stolt och sammanbiten.

Glada miner på Moderaternas valvaka.Foto: OLLE SPORRONG

Du kommer att röra dig framför tv-kameror och med jämna mellanrum kommentera ett så kallat ”valresultat”. Vi ser gärna att du har vassa armbågar och kraftfull röst, så att du kan snabbt kan få kamerornas uppmärksamhet och därmed flytta fokus från brölande gubbar, besvikna lipsillar, dyngraka partisekreterare med tryffelbearnaise på slipsen och blekfeta kanslityper som gör juckande höftrörelser på i övrigt ekande tomma dansgolv.

Det är önskvärt att du undviker att ta bilder där du fejkar gruppsex och lägger ut dem i sociala medier.

Till audition vill vi att du ska öva in följande repliker:

”Det här är ju bara preliminära siffror.”

”Jimmie Åkesson, cha-la-la-la-la.”

”Jag är jättenöjd med att vi halverar våra röster från förra valet.”

”Väljarna har skickat en tydlig signal om att de vill se förändring.”

”Väljarna har gett oss ett väldigt starkt mandat att fortsätta.”

”Om det inte hade varit för rasisterna / medierna / högervindarna / vänstervindarna / Greta Thunberg / klanrösterna / Guds vilja hade vi fått minst 20 procent.”

”Det här är i alla fall vårt bästa valresultat någonsin / sen demokratin infördes / på 2000-talet / sen förra valet / i år.”

”Nej, jag har inte sett till Lars Adaktusson.”

ANKAN

Satirspalten Ankan har funnits på Expressens kultursidor sedan tidigt 1990-tal. Sedan 2011 delar också Expressen ut Ankan – Sveriges enda satirpris. Bland pristagarna syns bland andra Özz Nûjen, Liv Strömquist, Henrik Dorsin, Nour El Refai och duon Filip & Fredrik.