Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jobb att söka – skicka din cv redan idag!

Anders Olsson – din nya boss? Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Det mystiska jobbet har väckt många funderingar. Foto: DENNIS YLIKANGAS / BILDBYRÅN
Ankan.

En ny annons på www.arbetsformedlingen.se har väckt uppmärksamhet.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

SATIR | ANKAN. 

HEJ! ÄR DU DEN VI SÖKER?!?

Letar du efter en karriär inom kulturbranschen eller ett extra jobb vid sidan av universitetet? Oavsett vilket mål du har för framtiden så tror vi att vi kan vara en arbetsplats som passar dig!

Vi är en anrik organisation med rötter tillbaka till 1700-talet. Just nu har vi ett antal tomma stolar på vårt kontor i centrala Stockholm. Vi erbjuder ett fartfyllt jobb i ett sammansvetsat team. Den vi söker är stresstålig, effektiv och socialt kompetent – vem vet, kanske är det du?!?

Idag jobbar du kanske som professor i historia, teologi, lingvistik, litteraturvetenskap eller andra närliggande ämnen. Du kanske också är verksam som författare, poet eller dramatiker. Det är hursomhelst en fördel om du upplevs som en respekterad och kunnig person i kulturvärlden och/eller inom akademisk verksamhet.

(Jurist funkar också jättebra!)

Under 2018 har drygt 85 procent av våra kvinnliga medarbetare lämnat organisationen. Det är alltså en fördel om du är en man.

I uppdraget ingår också en del representation, särskilt i december månad. Vi utgår ifrån att du (och eventuell make/maka/bästa kompis) är känd som en skötsam person i sådana sammanhang.

(Om inte så är fallet är det en fördel om du har goda kontakter med kvalificerad juridisk expertis.)

Vi träffas vanligen på torsdagar.

Då vi för närvarande har en medelålder på 79 år ser vi gärna att du är i yrkesaktiv ålder. Det är dina intressen, ambitioner och resultat som avgör hur långt du avancerar hos oss. 

Den vi söker har förmodligen goda kontakter med Jonas Hassen Khemiri, Agnes Lidbeck, Johannes Anyuru, Aase Berg eller med dem jämförbara namn i svenskt kulturliv. Relationen bör åtminstone vara så god att de kan tänka sig att ta mot stora summor pengar från oss utan att skämma ut oss genom att gå ut offentligt och skriva om hur korrupta vi är.

Det är även bra om du känner en eller flera kulturchefer på Sveriges större dagstidningar.

Och kungen.

Och ärkebiskopen.

Ingen lön utgår. Hyreskontrakt kan diskuteras.

 

ANKAN

Satirspalten Ankan har funnits på Expressens kultursidor sedan tidigt 1990-tal. Sedan 2011 delar också Expressen ut Ankan – Sveriges enda satirpris. Bland pristagarna syns bland andra Özz Nûjen, Liv Strömquist, Henrik Dorsin och Nour El Refai.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!